Van kookboeken tot geurkaarsen: welke geschenken maken patissier Sarah Renson gelukkig?

Sarah Renson
Nathalie Le Blanc
Nathalie Le Blanc Journalist Knack Weekend

Sarah Renson (31) is patissier met twee zaken in Leuven, auteur van twee kookboeken, ze heeft een kookprogramma op Njam en is sinds kort jurylid bij Mijn restaurant op VTM.

‘Een kookboek van Sergio Herman is een uitstekend cadeau, omdat je mensen zo de kans op veel complimenten schenkt. Dat weet ik, omdat ik zelf vaak lof krijg als ik uit zijn boeken kook. Het boek dat ik vroeger vaak gaf is Smaakmakers, maar dat is alleen nog als e-boek te koop. Dus kies ik nu voor zijn recentste, Colorful Cooking, met veel recepten die geïnspireerd zijn door zijn reizen, en door wat hij thuis maakt. ‘

‘Het mooie aan Sergio’s recepten is dat hij echt uitlegt hoe je uit een ingrediënt het meeste haalt en hoe je je gerechten nog net iets lekkerder maakt. En als je eenmaal geleerd hebt hoe je met iets als gember of miso aan de slag gaat, kun je ook zelf improviseren.’

‘Ook een goede olijfolie vind ik een ideaal cadeau. Je hebt ze vandaag bovendien niet alleen puur, maar ook gerookt, of met extra smaakmakers in. Met een fles van goede kwaliteit til je een gerecht echt een stapje hoger, dus geef iets wat mensen misschien zelf niet zouden kopen.’

‘Zelf krijg ik graag dingen die me een beetje me-time geven. Een massage bijvoorbeeld, waarbij ik echt alles even kan vergeten. Twee kleine kinderen, twee zaken, Mijn Restaurant, het gaat hard op dit moment. Dat is goed en ik geniet daarvan, maar heb ook af en toe echt ontspanning nodig. Ik krijg ook graag goede geurkaarsen. Geef toe, als je bij iemand op bezoek gaat en er staat bijvoorbeeld op het toilet een heerlijke kaars, dan voel je dat die mensen weten wat echte hospitality is.’

Colorful Cooking, van Sergio Herman, Nijgh en van Ditmar, nu voor 19,99 € te koop in de Knack shop.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise