17 dingen die u nooit tweedehands moet kopen

© Thinkstock

Spulletjes tweedehands kopen is een gemakkelijke manier om geld te besparen. Meestal kan dat ook prima, maar deze 17 dingen koopt u toch beter altijd nieuw.

Spulletjes tweedehands kopen is een gemakkelijke manier om geld te besparen. Meestal kan dat ook prima, maar deze 17 dingen koopt u volgens Business Insider toch beter altijd nieuw.

Fietshelmen

Aan de buitenkant is het vaak niet te zien, maar zelfs kleine beschadigingen kunnen er al voor zorgen dat de helm niet meer voldoende bescherming biedt.

Ledikantjes

Ledikantjes hebben het zwaar te verduren: baby’s trekken en bijten eraan. Het is dan ook heel belangrijk dat deze bedjes onbeschadigd en stevig zijn.

Laptops

Kleine gebreken in een laptop zullen al snel groter worden. Bovendien is er dan geen klantendienst waar u terecht kunt met vragen en hulp.

Schoenen

Schoenen hebben zich vaak al gevormd naar de voeten van degenen die ze als eerste droegen. Zeker met sportschoenen is het oppassen. Wanneer die niet goed zitten kan dat leiden tot blessures.

Pannen

De antiaanbaklaag in een pan slijt na verloop van tijd af waardoor ze moeilijker zijn schoon te maken en er eerder bacteriën op blijven zitten.

Petten en andere hoofddeksels

Hoeden en petten zijn moeilijk te wassen waardoor de kans groot is dat de haren en luizen van de vorige eigenaar er nog inzitten.

Blenders

In een blender moeten uiterst scherpe mesjes zitten, anders blijven er grote stukken fruit in het fruitsap of de smoothie zitten. Bij een tweedehands blender is de kans groot dat de mesjes bot geworden zijn.

Gestoffeerde meubels

De vlekken, maar nog erger, de geurtjes zijn vrijwel niet weg te krijgen uit gestoffeerde meubels. Wanneer u ze toch koopt kunt u ze het beste zelf opnieuw bekleden.

Cameralenzen

De lenzen voor een fototoestel zijn duur. Het is dan zonde om veel geld uit te geven voor een tweedehands lens wanneer bij de eerste foto al blijkt dat er kleine krasjes opzitten.

Matrassen en kussens

U weet maar nooit wat uw voorganger er allemaal mee gedaan heeft.

Zwemkleding

Los van de hygiëne verliezen badpakken en bikini’s snel hun vorm.

Duikerspak

Duikerspakken moeten perfect passen om ervoor te zorgen dat u het niet koud krijgt onder water. Net als zwemkleding gaan ook duikerspakken na een tijdje lubberen.

Stofzuigers

Stofzuigers zijn de meest gebruikte huishoudelijke apparaten, maar na een tijd gaat hun zuigkracht achteruit.

Autostoeltjes

Het is veel te belangrijk dat autostoeltjes absoluut veilig zijn om ze tweedehands te kopen.

Autobanden

Ook voor autobanden geldt dat het risico te groot is om met mogelijk slechte tweedehands banden te rijden.

Computer software

Software codes zijn meestal maar op een beperkt aantal computers te gebruiken. Loop daarom niet het risico dat u thuis de software niet meer geïnstalleerd krijgt.

Digitale foto- en videotoestellen

U zult er eeuwig spijt van hebben wanneer na een vakantie of andere belangrijke gebeurtenis blijkt dat het toestel toch niet zo goed werkte. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content