Culinair Beste bartender of favoriete foodinfluencer? Onze culinair journalist selecteert 10 keukenhelden van 2025
Review | Culinair Cobra House in Antwerpen getest: ‘Het restaurant heeft alles in zich om uit te groeien tot een nieuw instituut’
Culinair Culinair Het bekendste culinaire exportproduct van Zweden: hoe werden kaneelrollen een wereldwijd fenomeen? Move over koffiekoeken: de gezellige kaneelrol – alias kanelbulle of cinnamon bun – is overal.
Culinair Culinair Rolmodellen: bij deze 10 adressen eet je de beste kaneelrollen van het land Goede kaneelrollen zijn niet te versmaden. Dit zijn de beste adressen in België om het Zweedse gebak te proeven.
Culinair Culinair Van meyercitroen tot minneola: waarom citrusvruchten zo bijzonder zijn en hoe je ze correct gebruikt Een paar druppels limoensap bij de tomatensalsa, een plakje sinaasappel in je negroni of een dozijn kumquats in een frisse cake? Citrusvruchten maken alles beter.
Culinair Culinair Het nieuwe hoofdstuk van sterrenchef Willem Hiele: 'Ik heb mezelf moeten oprapen. Iedereen liet me vallen' Er is heel wat inkt gevloeid over Willem Hiele de afgelopen jaren, maar zelf wil hij vandaag vooral vooruitkijken. Onze culinair journalist trok naar de kust voor een gesprek met de sterrenchef én een diner. Haar besluit: ‘Hiele is een opwindende, nieuwe weg ingeslagen.’
Culinair Culinair ‘De koelkast is de grote boosdoener in het verlies van smaak’: waarom geduld in de keuken loont Vlees, vis, spirits en zelfs chocolade: overal ontdekken gastronomen de kunst van het wachten. Wij onderzochten waarom een weken-, maanden- of zelfs jarenlang proces van rijpen en drogen de moeite waard is. ‘Enkel een vakman herkent hét moment van glorie.’