Vind het broodje dat het best bij jou past

© Stijn De Wandeleer

Een lunch wordt nadat je deze infographic hebt bekeken nooit nog zómaar een lunch. Vind het broodje dat het best bij je past en verwen jezelf met het meest originele lunchpakket ooit. Recepten vind je onderaan.

  1. Besmeer een boerenpistolet met flink wat Luikse siroop, leg er plakjes Président Petits Chèvres op en werk af met enkele repen rijpe peer. Meer recepten met Président vind je hier.

Broodje Theo

  1. Beleg een sneetje rozijnenbrood met enkele plakken Président Camembert. Leg er enkele schijfjes kiwi op, lepel er een halve passievrucht over uit en werk af met wat walnoten.
  2. Leg er een tweede snee rozijnenbrood op en steek het geheel in een warme oven tot de Camembert gemolten is. Zoet, maar wel voor volwassenen!
  1. Begin met de balletjes. Meng daarvoor 500 gram gehakt (we maken er meteen genoeg, want eens je eraan begint, is het moeilijk te stoppen) met 4 fijngesneden pepertjes, 1 eetlepel fijngehakte gember, 2 fijngehakte tenen knoflook, 2 eetlepels limoensap en een eetlepel zout. Mengen, rollen, bakken: je kent het principe.
  2. Maak daarna een koolsla met gelijke delen wortel, rode kool en witte kool. Daar heb je ongeveer 150 gram van nodig. Breng op smaak met fijnngehakte basilicum, munt en koriander, 3 eetlepels van elk. Meng er nog 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels zoete chilisaus en rijstazijn naar smaak onder.
  3. Trek grote bladeren van een krop ijsbergsla en maak ze voorzichtig schoon. Vul ze met de koolsla en de balletjes en voeg naar wens nog wat sweet chili saus toe.

Broodje Lily Rose

  1. Besmeer een boerenpistolet met flink wat Luikse siroop, leg er plakjes Président Petits Chèvres op en werk af met enkele repen rijpe peer. Meer recepten met Président vind je hier.

Broodje Theo

  1. Beleg een sneetje rozijnenbrood met enkele plakken Président Camembert. Leg er enkele schijfjes kiwi op, lepel er een halve passievrucht over uit en werk af met wat walnoten.
  2. Leg er een tweede snee rozijnenbrood op en steek het geheel in een warme oven tot de Camembert gemolten is. Zoet, maar wel voor volwassenen!
  1. Rasp wat Maredsous Traditie in blok over een bakpapier en zet enkele minuten in de oven op 200°C, zodat je een kaaskrokantje verkrijgt. Laat afkoelen.
  2. Snijd een pistolet overlangs, bestrijk de binnenkanten met vetstof en rooster in een (grill)pan.
  3. Bak een runderhamburger.
  4. Besmeer de pistolet met wat sjalottenconfituur en leg de burger er bovenop. Besmeer die burger met wat tomatenconfituur en werk af met een plakje Maredsous Caractère, augurkjes, gefrituurde ui en rucola. Het kaaskrokantje on top en je bent klaar voor de lunch van je leven. Meer recepten met Maredsous vind je hier.

Thaise meatball wraps

  1. Begin met de balletjes. Meng daarvoor 500 gram gehakt (we maken er meteen genoeg, want eens je eraan begint, is het moeilijk te stoppen) met 4 fijngesneden pepertjes, 1 eetlepel fijngehakte gember, 2 fijngehakte tenen knoflook, 2 eetlepels limoensap en een eetlepel zout. Mengen, rollen, bakken: je kent het principe.
  2. Maak daarna een koolsla met gelijke delen wortel, rode kool en witte kool. Daar heb je ongeveer 150 gram van nodig. Breng op smaak met fijnngehakte basilicum, munt en koriander, 3 eetlepels van elk. Meng er nog 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels zoete chilisaus en rijstazijn naar smaak onder.
  3. Trek grote bladeren van een krop ijsbergsla en maak ze voorzichtig schoon. Vul ze met de koolsla en de balletjes en voeg naar wens nog wat sweet chili saus toe.

Broodje Lily Rose

  1. Besmeer een boerenpistolet met flink wat Luikse siroop, leg er plakjes Président Petits Chèvres op en werk af met enkele repen rijpe peer. Meer recepten met Président vind je hier.

Broodje Theo

  1. Beleg een sneetje rozijnenbrood met enkele plakken Président Camembert. Leg er enkele schijfjes kiwi op, lepel er een halve passievrucht over uit en werk af met wat walnoten.
  2. Leg er een tweede snee rozijnenbrood op en steek het geheel in een warme oven tot de Camembert gemolten is. Zoet, maar wel voor volwassenen!
  1. Bereid voor dit Thais broodje eerst de groenten. Meng daarvoor twee fijngeraspte wortels met een zelfde hoeveelheid geraspte daikon (of gewone radijs), een eetlepel appelazijn, een theelepel suiker en een snufje zout. Zet weg.
  2. Meng in een andere kom een handvol fijngesneden koriander, twee eetlepels mayonaise, twee eetlepels yoghurt, een eetlepel soyasaus, een halve theelepel vissaus en een eetlepel limoensap. Voeg een vijftiental gekookte garnalen toe en zorg dat elk stukje garnaal bedekt is met het mengsel.
  3. Snijd een stokbrood overlangs en lepel er wat van het wortelmengsel en garnalen op. Werk af met schijfjes komkommer en stukjes rode peper, indien gewenst.

Burger boterham met Maredsous

  1. Rasp wat Maredsous Traditie in blok over een bakpapier en zet enkele minuten in de oven op 200°C, zodat je een kaaskrokantje verkrijgt. Laat afkoelen.
  2. Snijd een pistolet overlangs, bestrijk de binnenkanten met vetstof en rooster in een (grill)pan.
  3. Bak een runderhamburger.
  4. Besmeer de pistolet met wat sjalottenconfituur en leg de burger er bovenop. Besmeer die burger met wat tomatenconfituur en werk af met een plakje Maredsous Caractère, augurkjes, gefrituurde ui en rucola. Het kaaskrokantje on top en je bent klaar voor de lunch van je leven. Meer recepten met Maredsous vind je hier.

Thaise meatball wraps

  1. Begin met de balletjes. Meng daarvoor 500 gram gehakt (we maken er meteen genoeg, want eens je eraan begint, is het moeilijk te stoppen) met 4 fijngesneden pepertjes, 1 eetlepel fijngehakte gember, 2 fijngehakte tenen knoflook, 2 eetlepels limoensap en een eetlepel zout. Mengen, rollen, bakken: je kent het principe.
  2. Maak daarna een koolsla met gelijke delen wortel, rode kool en witte kool. Daar heb je ongeveer 150 gram van nodig. Breng op smaak met fijnngehakte basilicum, munt en koriander, 3 eetlepels van elk. Meng er nog 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels zoete chilisaus en rijstazijn naar smaak onder.
  3. Trek grote bladeren van een krop ijsbergsla en maak ze voorzichtig schoon. Vul ze met de koolsla en de balletjes en voeg naar wens nog wat sweet chili saus toe.

Broodje Lily Rose

  1. Besmeer een boerenpistolet met flink wat Luikse siroop, leg er plakjes Président Petits Chèvres op en werk af met enkele repen rijpe peer. Meer recepten met Président vind je hier.

Broodje Theo

  1. Beleg een sneetje rozijnenbrood met enkele plakken Président Camembert. Leg er enkele schijfjes kiwi op, lepel er een halve passievrucht over uit en werk af met wat walnoten.
  2. Leg er een tweede snee rozijnenbrood op en steek het geheel in een warme oven tot de Camembert gemolten is. Zoet, maar wel voor volwassenen!
  1. Maak 150 gram wortels schoon, rasp ze grof en stoof aan met een halve, fijngesnipperde ajuin. Om ervoor te zorgen dat de wortelen niet bruin worden, kan je er een scheutje water aan toevoegen.
  2. Wanneer de wortelen gaar zijn, mix je ze in een blender met een soeplepel tomatenconcentraat. Laat afkoelen.
  3. Meng de wortelpuree wanneer ze is afgekoeld met een lepel ketchup en een lepel mayonaise. Kruid naar smaak met peper en zout. Smeer op een stokbrood.
  4. Werk af met een fijngesneden uitje, een augurk in plakjes en tuinkers.

Shrimp Bahn Mi

  1. Bereid voor dit Thais broodje eerst de groenten. Meng daarvoor twee fijngeraspte wortels met een zelfde hoeveelheid geraspte daikon (of gewone radijs), een eetlepel appelazijn, een theelepel suiker en een snufje zout. Zet weg.
  2. Meng in een andere kom een handvol fijngesneden koriander, twee eetlepels mayonaise, twee eetlepels yoghurt, een eetlepel soyasaus, een halve theelepel vissaus en een eetlepel limoensap. Voeg een vijftiental gekookte garnalen toe en zorg dat elk stukje garnaal bedekt is met het mengsel.
  3. Snijd een stokbrood overlangs en lepel er wat van het wortelmengsel en garnalen op. Werk af met schijfjes komkommer en stukjes rode peper, indien gewenst.

Burger boterham met Maredsous

  1. Rasp wat Maredsous Traditie in blok over een bakpapier en zet enkele minuten in de oven op 200°C, zodat je een kaaskrokantje verkrijgt. Laat afkoelen.
  2. Snijd een pistolet overlangs, bestrijk de binnenkanten met vetstof en rooster in een (grill)pan.
  3. Bak een runderhamburger.
  4. Besmeer de pistolet met wat sjalottenconfituur en leg de burger er bovenop. Besmeer die burger met wat tomatenconfituur en werk af met een plakje Maredsous Caractère, augurkjes, gefrituurde ui en rucola. Het kaaskrokantje on top en je bent klaar voor de lunch van je leven. Meer recepten met Maredsous vind je hier.

Thaise meatball wraps

  1. Begin met de balletjes. Meng daarvoor 500 gram gehakt (we maken er meteen genoeg, want eens je eraan begint, is het moeilijk te stoppen) met 4 fijngesneden pepertjes, 1 eetlepel fijngehakte gember, 2 fijngehakte tenen knoflook, 2 eetlepels limoensap en een eetlepel zout. Mengen, rollen, bakken: je kent het principe.
  2. Maak daarna een koolsla met gelijke delen wortel, rode kool en witte kool. Daar heb je ongeveer 150 gram van nodig. Breng op smaak met fijnngehakte basilicum, munt en koriander, 3 eetlepels van elk. Meng er nog 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels zoete chilisaus en rijstazijn naar smaak onder.
  3. Trek grote bladeren van een krop ijsbergsla en maak ze voorzichtig schoon. Vul ze met de koolsla en de balletjes en voeg naar wens nog wat sweet chili saus toe.

Broodje Lily Rose

  1. Besmeer een boerenpistolet met flink wat Luikse siroop, leg er plakjes Président Petits Chèvres op en werk af met enkele repen rijpe peer. Meer recepten met Président vind je hier.

Broodje Theo

  1. Beleg een sneetje rozijnenbrood met enkele plakken Président Camembert. Leg er enkele schijfjes kiwi op, lepel er een halve passievrucht over uit en werk af met wat walnoten.
  2. Leg er een tweede snee rozijnenbrood op en steek het geheel in een warme oven tot de Camembert gemolten is. Zoet, maar wel voor volwassenen!
  1. Marineer eerst gedurende een halfuur enkele repen courgette in een mengsel van twee eetlepels olijfolie, twee theelepels limoensap, een stevige snuf zout.
  2. Snijd ondertussen enkele muntblaadjes fijn en versnipper een teen knoflook.
  3. Grill de courgette tot ze gaar is en meng ze onmiddellijk daarna met de munt en look.
  4. Grill de halloumi.
  5. Snijd een meergranenbroodje of bagel door in de lengte en druppel er wat olijfolie over. Bekleed met de courgette, halloumi en wat raketsla. Smakelijk!

Vegetarische wortelmartino

  1. Maak 150 gram wortels schoon, rasp ze grof en stoof aan met een halve, fijngesnipperde ajuin. Om ervoor te zorgen dat de wortelen niet bruin worden, kan je er een scheutje water aan toevoegen.
  2. Wanneer de wortelen gaar zijn, mix je ze in een blender met een soeplepel tomatenconcentraat. Laat afkoelen.
  3. Meng de wortelpuree wanneer ze is afgekoeld met een lepel ketchup en een lepel mayonaise. Kruid naar smaak met peper en zout. Smeer op een stokbrood.
  4. Werk af met een fijngesneden uitje, een augurk in plakjes en tuinkers.

Shrimp Bahn Mi

  1. Bereid voor dit Thais broodje eerst de groenten. Meng daarvoor twee fijngeraspte wortels met een zelfde hoeveelheid geraspte daikon (of gewone radijs), een eetlepel appelazijn, een theelepel suiker en een snufje zout. Zet weg.
  2. Meng in een andere kom een handvol fijngesneden koriander, twee eetlepels mayonaise, twee eetlepels yoghurt, een eetlepel soyasaus, een halve theelepel vissaus en een eetlepel limoensap. Voeg een vijftiental gekookte garnalen toe en zorg dat elk stukje garnaal bedekt is met het mengsel.
  3. Snijd een stokbrood overlangs en lepel er wat van het wortelmengsel en garnalen op. Werk af met schijfjes komkommer en stukjes rode peper, indien gewenst.

Burger boterham met Maredsous

  1. Rasp wat Maredsous Traditie in blok over een bakpapier en zet enkele minuten in de oven op 200°C, zodat je een kaaskrokantje verkrijgt. Laat afkoelen.
  2. Snijd een pistolet overlangs, bestrijk de binnenkanten met vetstof en rooster in een (grill)pan.
  3. Bak een runderhamburger.
  4. Besmeer de pistolet met wat sjalottenconfituur en leg de burger er bovenop. Besmeer die burger met wat tomatenconfituur en werk af met een plakje Maredsous Caractère, augurkjes, gefrituurde ui en rucola. Het kaaskrokantje on top en je bent klaar voor de lunch van je leven. Meer recepten met Maredsous vind je hier.

Thaise meatball wraps

  1. Begin met de balletjes. Meng daarvoor 500 gram gehakt (we maken er meteen genoeg, want eens je eraan begint, is het moeilijk te stoppen) met 4 fijngesneden pepertjes, 1 eetlepel fijngehakte gember, 2 fijngehakte tenen knoflook, 2 eetlepels limoensap en een eetlepel zout. Mengen, rollen, bakken: je kent het principe.
  2. Maak daarna een koolsla met gelijke delen wortel, rode kool en witte kool. Daar heb je ongeveer 150 gram van nodig. Breng op smaak met fijnngehakte basilicum, munt en koriander, 3 eetlepels van elk. Meng er nog 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels zoete chilisaus en rijstazijn naar smaak onder.
  3. Trek grote bladeren van een krop ijsbergsla en maak ze voorzichtig schoon. Vul ze met de koolsla en de balletjes en voeg naar wens nog wat sweet chili saus toe.

Broodje Lily Rose

  1. Besmeer een boerenpistolet met flink wat Luikse siroop, leg er plakjes Président Petits Chèvres op en werk af met enkele repen rijpe peer. Meer recepten met Président vind je hier.

Broodje Theo

  1. Beleg een sneetje rozijnenbrood met enkele plakken Président Camembert. Leg er enkele schijfjes kiwi op, lepel er een halve passievrucht over uit en werk af met wat walnoten.
  2. Leg er een tweede snee rozijnenbrood op en steek het geheel in een warme oven tot de Camembert gemolten is. Zoet, maar wel voor volwassenen!

Broodje del sol: halloumi met gemarineerde courgette

  1. Marineer eerst gedurende een halfuur enkele repen courgette in een mengsel van twee eetlepels olijfolie, twee theelepels limoensap, een stevige snuf zout.
  2. Snijd ondertussen enkele muntblaadjes fijn en versnipper een teen knoflook.
  3. Grill de courgette tot ze gaar is en meng ze onmiddellijk daarna met de munt en look.
  4. Grill de halloumi.
  5. Snijd een meergranenbroodje of bagel door in de lengte en druppel er wat olijfolie over. Bekleed met de courgette, halloumi en wat raketsla. Smakelijk!

Vegetarische wortelmartino

  1. Maak 150 gram wortels schoon, rasp ze grof en stoof aan met een halve, fijngesnipperde ajuin. Om ervoor te zorgen dat de wortelen niet bruin worden, kan je er een scheutje water aan toevoegen.
  2. Wanneer de wortelen gaar zijn, mix je ze in een blender met een soeplepel tomatenconcentraat. Laat afkoelen.
  3. Meng de wortelpuree wanneer ze is afgekoeld met een lepel ketchup en een lepel mayonaise. Kruid naar smaak met peper en zout. Smeer op een stokbrood.
  4. Werk af met een fijngesneden uitje, een augurk in plakjes en tuinkers.

Shrimp Bahn Mi

  1. Bereid voor dit Thais broodje eerst de groenten. Meng daarvoor twee fijngeraspte wortels met een zelfde hoeveelheid geraspte daikon (of gewone radijs), een eetlepel appelazijn, een theelepel suiker en een snufje zout. Zet weg.
  2. Meng in een andere kom een handvol fijngesneden koriander, twee eetlepels mayonaise, twee eetlepels yoghurt, een eetlepel soyasaus, een halve theelepel vissaus en een eetlepel limoensap. Voeg een vijftiental gekookte garnalen toe en zorg dat elk stukje garnaal bedekt is met het mengsel.
  3. Snijd een stokbrood overlangs en lepel er wat van het wortelmengsel en garnalen op. Werk af met schijfjes komkommer en stukjes rode peper, indien gewenst.

Burger boterham met Maredsous

  1. Rasp wat Maredsous Traditie in blok over een bakpapier en zet enkele minuten in de oven op 200°C, zodat je een kaaskrokantje verkrijgt. Laat afkoelen.
  2. Snijd een pistolet overlangs, bestrijk de binnenkanten met vetstof en rooster in een (grill)pan.
  3. Bak een runderhamburger.
  4. Besmeer de pistolet met wat sjalottenconfituur en leg de burger er bovenop. Besmeer die burger met wat tomatenconfituur en werk af met een plakje Maredsous Caractère, augurkjes, gefrituurde ui en rucola. Het kaaskrokantje on top en je bent klaar voor de lunch van je leven. Meer recepten met Maredsous vind je hier.

Thaise meatball wraps

  1. Begin met de balletjes. Meng daarvoor 500 gram gehakt (we maken er meteen genoeg, want eens je eraan begint, is het moeilijk te stoppen) met 4 fijngesneden pepertjes, 1 eetlepel fijngehakte gember, 2 fijngehakte tenen knoflook, 2 eetlepels limoensap en een eetlepel zout. Mengen, rollen, bakken: je kent het principe.
  2. Maak daarna een koolsla met gelijke delen wortel, rode kool en witte kool. Daar heb je ongeveer 150 gram van nodig. Breng op smaak met fijnngehakte basilicum, munt en koriander, 3 eetlepels van elk. Meng er nog 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels zoete chilisaus en rijstazijn naar smaak onder.
  3. Trek grote bladeren van een krop ijsbergsla en maak ze voorzichtig schoon. Vul ze met de koolsla en de balletjes en voeg naar wens nog wat sweet chili saus toe.

Broodje Lily Rose

  1. Besmeer een boerenpistolet met flink wat Luikse siroop, leg er plakjes Président Petits Chèvres op en werk af met enkele repen rijpe peer. Meer recepten met Président vind je hier.

Broodje Theo

  1. Beleg een sneetje rozijnenbrood met enkele plakken Président Camembert. Leg er enkele schijfjes kiwi op, lepel er een halve passievrucht over uit en werk af met wat walnoten.
  2. Leg er een tweede snee rozijnenbrood op en steek het geheel in een warme oven tot de Camembert gemolten is. Zoet, maar wel voor volwassenen!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content