Salade van aspergekrullen met frambozen en frambozenmayonaise

01/06/16 om 11:52 - Bijgewerkt om 11:51

Salade van aspergekrullen met frambozen en frambozenmayonaise

Salade van aspergekrullen met frambozen en frambozenmayonaise © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

4 el gepelde pindanoten

100 g verse frambozen

4 el verse mayonaise

peper en zout

500 g witte asperges

sla naar keuze (bijvoorbeeld kropsla, rucola en kervel)

Rooster de pindanoten in een droge tefalpan. Zet apart.

Pureer de helft van de frambozen tot coulis en giet door een fijne zeef. Dit zal ongeveer 1 dl zijn. Meng onder de mayonaise, controleer de kruiding en zet apart.

Schil de asperges met een dunschiller en snij ze vervolgens in lange dunne plakken, van boven tot onder. Doe de plakken meteen in ijskoud water zodat ze enigszins opkrullen.

Verdeel de aspergekrullen op de borden, werk af met de noten, de verse frambozen, de mayonaise en sla naar keuze. Kruid de borden met peper en zout.

Onze partners