Chocomousse

© Getty

Wie is er niet verzot op een heerlijk smeuïge chocomousse? Met dit eenvoudige recept lukt hij altijd.

Voor 4 personen

  • 5 dl ijskoude room (minstens 35% vetgehalte)
  • 6 eiwitten (op kamertemperatuur)
  • 300 g pure chocolade (70% cacaogehalte)

Bereiding

  1. Houd 1 dl van de room apart en klop de rest stevig op. Zet de opgeklopte room in de koelkast.
  2. Klop de eiwitten stijf en zet de opgeklopte eiwitten eveneens koud weg.
  3. Smelt de chocolade in de resterende room au bain-marie.
  4. Roer alles langzaam onder elkaar. Spatel eerst de opgeklopte room en daarna de eiwitten voorzichtig onder de chocolade, tot er een homogene massa ontstaat. Verdeel de chocomousse over 4 potjes en zet ze onmiddellijk in de koelkast. Laat ten minste 2 uur opstijven voor je de chocomousse serveert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content