Chocomousse
-
Difficulty
Very easy
Wie is er niet verzot op een heerlijk smeuïge chocomousse? Met dit eenvoudige recept lukt hij altijd.
Voor 4 personen
- 5 dl ijskoude room (minstens 35% vetgehalte)
- 6 eiwitten (op kamertemperatuur)
- 300 g pure chocolade (70% cacaogehalte)
Bereiding
- Houd 1 dl van de room apart en klop de rest stevig op. Zet de opgeklopte room in de koelkast.
- Klop de eiwitten stijf en zet de opgeklopte eiwitten eveneens koud weg.
- Smelt de chocolade in de resterende room au bain-marie.
- Roer alles langzaam onder elkaar. Spatel eerst de opgeklopte room en daarna de eiwitten voorzichtig onder de chocolade, tot er een homogene massa ontstaat. Verdeel de chocomousse over 4 potjes en zet ze onmiddellijk in de koelkast. Laat ten minste 2 uur opstijven voor je de chocomousse serveert.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier