Ken je de chimichurri-saus al?

© RV

Gezien het enthousiasme rond het vlees in het bord, is het hoog tijd om de chimichurri-saus opnieuw te ontdekken. Een kennismaking met de lekkere dressing uit de Zuid-Amerikaanse keuken.

Vooral in Argentinië, en bij uitbreiding in alle Zuid-Amerikaanse landen waar veel rundsvlees geserveerd wordt, is chimichurri-saus een klassieker op tafel. De frisse en lichtjes zure smaak van de dressing met peterselie past perfect bij een lekker stuk vlees.

Ook al bestaan er verschillende variaties van het recept, we raden de authentieke Argentijnse bereiding aan op basis van verse peterselie, look, oregano, pepers, azijn, zout en olijfolie. Sommige recepten voegen er ook citroen en honing aan toe.

Met deze tips kan je zelf je lapje vlees van een lekkere dressing voorzien.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Wie chimichurri-saus liever buitenshuis degusteert, kan dat bijvoorbeeld in het Brusselse restaurant Los Ponchos waar je kan kennismaken met de Zuid-Amerikaanse keuken. (Charleroise Steenweg 158 in 1060 Brussel). (MV/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content