Zomeren aan de kust? Deze evenementen wil je niet missen

Nog geen plannen de komende maanden? Snuister dan even door onze zomeragenda.

We Can Dance

Een derde festivaldag, een zesde podium: het dansfestival in Zeebrugge blijft groeien. En dan is er nog de nieuwe farm to table-hoek met bereidingen van chefs als Willem Hiele (9 tot 11 augustus).

wecandance.be

The Great Gatsby

Totaalervaring The Great Gatsby Immersive zet haar verovering van het Europese vasteland voort en doet deze zomer ook een geheime plek in Knokke aan (tot 18 augustus).

gatsbybelgium.be

Vuurwerkfestival

Het Internationaal Vuurwerkfestival is aan zijn veertigste editie toe. Dit jaar duelleren Nederland, Rusland, Italië en Slovenië op het strand aan de Meerlaan. Een Belgisch team verzorgt het slotspektakel (17 tot 25 augustus).

Zomeren aan de kust? Deze evenementen wil je niet missen
© iStock

Sebago

Sebago slaat zijn tenten op in RBSC Duinbergen en biedt er gratis zeilinitiaties aan (25 augustus).

sebago.be, inschrijven via rsvp@turbulence.be

Cartoonfestival

Prestatiedruk in de keuken, voedseloverschotten, voedselfobieën: het gratis Cartoonfestival op het Heldenplein duwt op culinaire pijnpunten met de thematentoonstelling Njam Njam (tot 1 september).

cartoonfestival.be

Zwin

Antwerps installatiekunstenaar Guillaume Bijl gaat in het bezoekerscentrum van Het Zwin aan de slag met de toeristische beeldcultuur aan de kust (tot 15 september).

zwin.be

DAGJE KUNST

Laurence Jenkell

De grote bonbons van Laurence Jenkell zorgen voor een hoogtepunt op de 26ste editie van Sculpture Link op de Zeedijk. Te voet of met de fiets vanuit Het Zoute richting Heist-West, tot aan CC Scharpoord (tot 18 augustus).

sculpturelink.be

Art Nocturne Knocke

Art Nocturne Knocke is een vaste waarde. Dit jaar tonen een veertigtal standhouders uit binnen- en buitenland oude, moderne en hedendaagse kunst en design (10 tot 18 augustus).

artnocturneknocke.be

Galerie Rodolphe Janssen

De benedenverdieping van een nieuw wooncomplex aan het strand van Duinbergen vormt het decor van Groetjes uit Knokke, een groepstentoonstelling van Galerie Rodolphe Janssen met namen als Wim Delvoye en Thomas Lerooy (26 juli tot 25 augustus).

rodolphejanssen.com

Gentenaar Hans Vandekerckhove viert veertig jaar kunstenaarschap in de NK Gallery op de Zeedijk, met schilderijen die een kleurrijke, maar dubbelzinnige droomwereld oproepen. (tot 4 augustus).

nkgallery.be

Belgisch Cobra-kunstenaar Christian Dotremont richtte mee de beweging op, maar vond ook de logogrammen uit: gedichten van zelfverzonnen en spontaan neergeschreven tekens die samen een grafisch werk vormen. Samuel Vanhoegaerden Gallery toont er een veertigtal (1 augustus tot 22 september).

svhgallery.be

Maurice Verbaet Gallery heropende onlangs op de Zeedijk en maakt plaats voor een expo rond de Franse kunstenaar Pierre Célice, die dit voorjaar overleed (van 2 augustus tot eind september).

verbaet.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content