Weekend Fashion Award (13)

© Wouter Van Vaerenbergh

Drie vragen aan Gioia Seghers, winnares van de Weekend Fashion Award 2012 met de collectie Crystallized Halos waarmee ze afstudeerde aan La Cambre.

Wat heeft de Fashion Award u opgebracht?

In de eerste plaats erkenning, zowel van professionelen als van het publiek. Het geeft veel voldoening om met een collectie waaraan je hard gewerkt hebt in de beslotenheid van de school naar buiten te treden en te merken dat je visie geapprecieerd wordt. De prijs heeft onmiskenbaar mijn zelfvertrouwen vergroot.

Heb je er ook interessante contacten aan overgehouden?

Absoluut. Voor de show had ik de gelegenheid om te werken met Caudry kant, een edel en duur materiaal. Dat maakt dat het Musée de la Dentelle in Caudry (Frankrijk) een tentoonstelling aan mijn ontwerpen wijdt (www.museedentellecaudry.fr). Die samenwerking leidde tot een andere, met het befaamde kanthuis Lemaire dat onder andere aan Chanel en Dior levert. In februari 2014 stel ik mijn eerste commerciële collectie voor, een capsulecollectie van jurken, rokken en body’s, waarbij ik veel met kant en broderie gewerkt heb. In dit stadium ben ik nog aan het onderhandelen over de verkooppunten, maar Ra in Antwerpen is er zeker bij.

Hebt u nog goede raad voor de winnaar/winnares van de Knack Weekend Fashion Award 2013?

De prijs is een prima stimulans, of je nu voor een modehuis gaat werken of een eigen merk opstart. Tijdens je opleiding zit je in een soort creatieve luchtbel, daarna komt de realiteit van marketing en commercie. Ik zou zeggen: blijf in je project geloven, laat je zeker niet ontmoedigen door praktische obstakels.

Linda Asselbergs

www.knackweekend.be/fashionaward2013

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content