Weekend Fashion Award (12)

Drie vragen aan Carine Caillieret, mede-oprichtster van het modellenagentschap IMM International. IMM levert alle modellen voor de 10de editie van de Weekend Fashion Award, internationale wedstrijd van Knack Weekend en Le Vif Weekend voor de ondersteuning van jonge modeontwerpers.

Hoe ging het selecteren van de modellen voor de Weekend Fashion Award in zijn werk?

Carine Caillieret : Ik deed dat in samenspraak met Jean-Paul Lespagnard – Artistiek Directeur van de Weekend Fashion Award – en zijn assistente, Lotta Volkova.

We selecteerden 24 vrouwelijke en 8 mannelijke modellen die al heel wat scène-ervaring achter de rug hebben. Sommigen zijn net terug van de modeweken in Milaan of Parijs. We wilden graag de uithangborden van het agentschap op de catwalk alsook de modellen die al eerder shootings voor Knack Weekend of Le Vif Weekend hebben gedaan. Het overgrote deel komt uit België maar er zijn er ook enkele uit Nederland, Duitsland en Engeland

In wat verschilt dit défilé met het werk dat de modellen gewoonlijk doen?

Carine Caillieret : Onze modellen werken wel vaker voor modewedstrijden. Zo’n show is dus niet echt stresserend voor hen. Het behoort tot de job, ze doen het met dezelfde passie als elk andere opdracht. Maar het is wel zo dat de sfeer op de Weekend Fashion Award zeer relax en hartelijk is. Er is een uitgesproken teamspirit, er heerst een bijzonder aangename sfeer.

Hoe gaat het recruteren van mannequins eigenlijk in zijn werk?

Carine Caillieret : Dat kan op verschillende manieren. We hebben talentscouts die op festivals of drukbezochte plekken zoals een shoppingcenter nieuwe, jonge gezichten spotten. We organiseren ook regelmatig castings. Dat is bijvoorbeeld het geval op 19 en 20 oktober aanstaande tijdens de Brussels Fashion Days. Meer en meer mensen richten zich ook rechtstreeks tot het agentschap of worden ons via onze contacten doorgestuurd. Het is zeer gevarieerd: wij zijn continu op zoek naar het talent van morgen!

Catherine Pleeck

www.knackweekend.be/fashionaward2013

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content