Ooit gedacht dat een laptop dat allemaal zou kunnen?

Met de EliteBook x360 presenteert HP een spectaculaire nieuwe convertible die alles kan: maken, delen, samenwerken, presenteren of simpelweg ontspannen en je amuseren. Voor professioneel en persoonlijk gebruik – en alles daar tussenin. Vlogger Lewis Hilsenteger probeerde het toestel uit en postte een bijzonder enthousiaste review op zijn YouTube-kanaal Unbox Therapy.

In een notendop: de HP EliteBook x360 biedt een oplossing voor elk moment van de dag. Het is een professionele laptop, waarmee je op de meest comfortabele manier kunt werken. Door het scherm helemaal neer te klappen, kun je ook makkelijk informatie delen tijdens een vergadering. Even goed zet je het toestel rechtop, bijvoorbeeld om een presentatie te geven. Tegelijk is het ook een scherm waarbij het fijn ontspannen is, bijvoorbeeld met een video of serie. En ja, het is ook een tablet, waarop je met een stylus van alles kunt schrijven en tekenen.

Looks & power

Op zijn YouTube-kanaal Unbox Therapy brengt vlogger Lewis ‘Lew’ Hilsenteger recensies over nieuwe technologie: van smartphones tot allerhande gadgets. Met meer dan acht miljoen abonnees is Unbox Therapy het populairste technologiekanaal op YouTube. Alle video’s van Lew samen zijn intussen goed voor ruim anderhalf miljard views. HP bezorgde Lew een exemplaar van de nieuwe convertible en liet de vlogger het toestel helemaal zelf ontdekken.

Zijn eerste reactie spreekt alvast boekdelen. Het design van de EliteBook x360 is dan ook het eerste dat opvalt. Het chassis is van diamond-cut, geborsteld aluminium in een unibody-configuratie, met een scherm van HD Gorilla Glass. Bovendien combineert het toestel zijn looks met pure power: Intel Core-processoren van de zevende generatie, waaronder de Intel Core i7-processor, en tot 16 GB RAM.

Flexibel

Bovenal is de HP EliteBook x360 een convertible. In de video op Unbox Therapy laat Lew zien hoe flexibel het pianoscharnier van de HP EliteBook x360 werkelijk is. Hij verandert het apparaat in een tablet, om er documenten op te lezen of schetsen te maken met de optionele stylus, zet het rechtop voor Netflix, draait het om informatie uit te wisselen en houdt het loodrecht als een klassieke laptop om een document te typen. Kortom: het is een apparaat dat is ontworpen voor zowel werk als plezier.

Lew toont zich ook onder de indruk van de stevigheid van de laptop. Ondanks de geringe dikte van amper 14,9 mm en het lage gewicht van nauwelijks 1,29 kilogram, wist het apparaat de twaalf strenge militaire specificatietests van HP met glans te doorstaan. “HP liet het toestel vallen, heeft het heel erg hard heen en weer geschud en blootgesteld aan temperaturen die extremer zijn dan de meeste mensen zouden aankunnen”, klinkt het. “En nog was het helemaal intact.”

Lewis Hilsenteger toont in de video volop zijn bewondering voor het kristalheldere 4K-scherm en de krachtige Bang & Olufsen-luidsprekers. Zo geniet je in de meest comfortabele omstandigheden van muziek, film en series.

HP richt zich met de EliteBook x360 zowel op professioneel als privégebruik. Voor beide zijn beveiliging van cruciaal belang. HP SureStart reset het BIOS wanneer het toestel een bedreiging detecteert. Multi-Factor Authentication (MFA) maakt gebruik van aanmelding via gezichts-, iris- en vingerafdrukherkenning. Dat zorgt ervoor dat alleen de rechtmatige gebruiker toegang krijgt tot het toestel. Om ook visual hacking te vermijden – lees: indiscrete blikken – voorziet HP de EliteBook x360 van een Sure View-privacyscherm, dat zorgt voor verduistering vanaf de zijkanten.

Voor privégebruik is entertainment uiteraard heel belangrijk. Lewis Hilsenteger toont in de video volop zijn bewondering voor het kristalheldere 4K-scherm en de krachtige Bang & Olufsen-luidsprekers. Zo geniet je in de meest comfortabele omstandigheden van muziek, film en series – en altijd in stijl. Benieuwd wat Lew nog meer te vertellen had over de HP EliteBook x360? Bekijk de video om erachter te komen…

De HP EliteBook x360 is een apparaat dat alles kan: maken, delen, samenwerken, presenteren of simpelweg ontspannen en je amuseren. Voor professioneel en persoonlijk gebruik – en alles daar tussenin. De recensenten zijn er alvast dol op. Meer informatie over de HP EliteBook x360