Nog geen volledige heropening voor horeca, maar terrassen mogen open op acht mei

Terrassen mogen openen op 8 mei © Getty

(Belga) Vanaf 8 mei mogen de terrassen weer open. Dat bevestigen verscheidene bronnen na afloop van het Overlegcomité. Vanaf die dag zou je ook opnieuw twee mensen van hetzelfde gezin thuis mogen ontvangen. Het reisverbod vervalt op 19 april, maar reizen wordt wel afgeraden.

Het Overlegcomité zat sinds negen uur samen om zich te buigen over de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De vergadering van de verschillende regeringen van ons land is intussen afgelopen. Om 17 uur volgt een persconferentie waarop de beslissingen worden toegelicht. Een belangrijke discussie ging over de heropening van de terrassen. Dat wordt dus mogelijk vanaf acht mei.

De volledige heropening van de horeca was oorspronkelijk voorzien op een mei, maar het lag in de lijn der verwachtingen dat die timing niet zou worden gehandhaafd.

Ook de avondklok verdwijnt op acht mei. In de plaats komt een samenscholingsverbod. Een evaluatie van de heropening van de horeca binnen zou in beeld komen eens het aantal bezette bedden op de afdeling intensieve zorg onder de vijfhonderd daalt. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content