Hoelang kan je kledingstukken dragen alvorens ze te wassen?

4089063 © Was doen

Wie begaan is met het milieu of gewoon een hekel heeft aan de was doen, denkt goed na over de hoeveelheid wasbeurten. Wanneer is een kledingstuk vuil en heeft het een wasbeurt nodig? Ontdek het hier.

Wie begaan is met het milieu of gewoon een hekel heeft aan de was doen, denkt goed na over de hoeveelheid wasbeurten. Wanneer is een kledingstuk vuil en heeft het een wasbeurt nodig? Ontdek het hier.

Sportkledij

Bij sportkledij is het simpel: na een intensieve sportsessie waarbij je goed gezweet hebt, gooi je je sportoutfit onmiddellijk integraal in de was. Na een rustige meditatieles of yogasessie kan je je outfit nog even bewaren tot de volgende keer. Sommige sportkleding is zo vernuftig ontwikkeld, dat je zelfs na een halfuur lopen je kledingstuk nog niet hoeft te wassen. Even ruiken kan hierbij helpen. Vergeet ook je sporttas niet een keer in de maand te wassen.

Werkkledij

Wie een kostuum moet dragen, kan best afwisselen. Een pak na een keer dragen verluchten, zorgt voor een langere levensduur van de stof. Gebruik tussen de wasbeurten in een stoomstrijkijzer om kreuken te verwijderen. Ook wordt aangeraden om een kostuum af te borstelen nadat je het gedragen hebt.

Na vijf keer dragen, kan je pak dan naar de stomerij. Het aantal stomerijbeurten hangt ook af van de stof van je pak. Vraag bij de droogkuis hoe vaak zij jouw specifieke pak zouden laten reinigen.

Een net hemd kan je drie tot vier dagen dragen, afhankelijk van hoeveel je erin hebt gezweet. Wie een onderhemdje draagt, houdt zijn of haar hemden properder dan wie de stof op de naakte huid laat rusten.

Casual kledij

Probeer jeans zo min mogelijk te wassen. Het is absoluut niet goed voor de stof om jeans te vaak een wasbeurt te geven. Lucht ze gewoon vaak genoeg om geurtjes te vermijden. Vlekken kan je er best afwassen, zonder de volledige jeansbroek nat te maken.

Gewone truien en broeken kan je zeker vijf keer dragen voor ze gewassen moeten worden. T-shirts draag je best een tot twee dagen voor je ze wast. Maar ook dit hangt af van hoeveel je zweet.

Jassen en winteraccessoires

De meeste jassen worden een keer per seizoen gewassen. Tenzij je in de modder bent gaan rollen of je erg onhandig bent en regelmatig koffie over je jas werpt. In dat geval geef je je jas best ook een wasbeurt.

Geef ook je wanten, sjaal en muts na een maand een bad. Denk maar aan alle vieze plekken waar je ze gelegd hebt. Zeker wanneer je pendelt met het openbaar vervoer moet je de viezigheid van je accessoires wassen.

Ondergoed

Hopelijk weet iedereen dat je sokken en onderbroeken moet wassen na een draagbeurt. Bh’s kan je wat langer dragen, maar wissel zeker af. Een bh draag je best drie tot zes keer alvorens je ze wast.

Pyjama’s kan je vier keer dragen of iets langer als je amper zweet. Ook je badjas was je best een keer per week als je hem dagelijks draagt.

via GIPHY

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content