Historische jurken in modefilm Dresses Undressed

2150841

Bart Hess liet zich inspireren door de collectie van Jacoba de Jonge.

Bart Hess liet zich inspireren door de collectie van Jacoba de Jonge.

De historische jurken uit de tentoonstelling ‘Een Leven in Mode. Vrouwenkleding 1750-1950’ zijn het onderwerp van de nieuwste modefilm van Bart Hess. In ‘Dresses Undressed’ brengt hij de diversiteit van deze japonnen in beeld.

De verzameling historische jurken van de Nederlandse Jacoba de Jonge worden momenteel tentoongesteld in het Antwerpse Modemuseum. De collectie omvat verschillende japonnen uit de 18e, 19e en begin 20e eeuw die naargelang hun functie vermaakt of anders gedragen werden. Videokunstenaar Bart Hess, in samenwerking met Harm Rensink, portretteert de diversiteit van deze jurken in een creatieve modefilm.

Elk silhouet uit de tentoonstelling werd op verschillende manieren gefilmd, waarna de verschillende draagwijzes of het aankleedproces werden samengebracht in de montage. De film toont 6 silhouetten: een zwangerschapsjapon, een amazone, een vermaakte jurk, twee jurken met double usage en een queue jurk.


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content