Foute e-books voor minder dan 10 euro

© Kim
Naomi Skoutariotis
Naomi Skoutariotis Redactrice Knack.be

Tegenwoordig kan iedereen boeken publiceren. Dat zorgt in sommige gevallen zorgt voor hilarische titels en dito boeken. Van libidododers en kattenpoëzie tot een onmogelijke liefde in de paardenstal, een selectie.

Je kunt dagen filosoferen over het feit of de mensheid er wel of niet op achteruitgegaan is sinds de uitvinding van het internet. Het bestaan van het e-book maakt het voor mensen alvast veel gemakkelijker om een boek te schrijven en (digitaal) te publiceren. De titels en covers van de volgende boeken getuigen alvast van veel creativiteit, gelukkig niet ten koste van de arme bomen. Voor de liefhebbers selecteerden we 10 foute e-books, downloadbaar aan een prikprijs.

Seks met de paperclip

Paperclip Clippy, de gebruiksvriendelijke assistent van Word die te hulp schiet wanneer er een probleem is, raakt in Conquered Clippy: erotic digital seriesblijkbaar enkele gevoelige snaren op niet nader genoemde plaatsen.

Het is niet om te lachen. De besprekingen van het boek zijn lovend. “Ik was sceptisch toen ik het boek kocht, maar toen het uit was voelde ik me alsof ik gedoopt was in de zoete nectar van Clippy’s liefde. Hij leerde mij om opnieuw te lachen en lief te hebben.” Mensen die nieuwsgierig zijn naar het boek of die graag in Clippy’s liefde gewenteld willen worden, kunnen het e-book hier kopen.

Wie heeft mijn libido vermoord?

De opzet van het volgende boek is niet helemaal duidelijk, maar de auteur wilde hiermee mogelijk perverten op de vingers tikken. In ‘Images you should not masturbate to’ legt hij uit bij welke beelden je best niet masturbeert. Een stikkende kip, een geslagen aap, het boek bundelt afbeeldingen die absoluut geen passie en lust opwekken. Waarschuwing: misleidende titel! Op de website klaagt een lezer namelijk dat iedere afbeelding wel iets opwindend heeft. Oordeel vooral zelf, de beoordelingen en het boek kun je hier lezen en bestellen.

Poëzie met een geurtje

“Ik bond een ui aan mijn riem. Ik legde er een knoop in. Mijn tong ligt ook in een knop en ik ben doodsbang.Toen knoopte ik een ui aan mijn riem.” Dat is meteen ook de naam van het boek: ‘I tied an onion to my belt’.Een niet nader genoemde zoekmachine vulde automatisch zinnen of woorden aan, die ‘grappige, korte gedichten’ vormden en allemaal te lezen zijn in deze dichtbundel.

Geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken

Katten en complottheorieën, het is een aparte invalshoek. How to tell if your cat is plotting to kill you’ lijkt alvast een must-read voor iedere katteneigenaar. Katten die de zwaktes van de inwendige organen proberen te voelen (letterlijk) of die je bedreigen door een dood dier te brengen. Een gewaarschuwd man (of vrouw) is er twee waard. Of zoals een lezer omschrijft: ‘Vergeet zombies. De nieuwe nakende dreiging zijn hijgende haarballen. Gelukkig waarschuwt dit boek ons voor de komende apocalyps.’

Gelukkig bestaan er ook minder kwaadaardige pluizebollen. Auteur Francesco Marciulano kroop in het hoofd van katten en publiceerde met ‘I could pee on this: And other poems by cats’ een verzamelbundel van gedichten in de naam van katten. Vergeet de apocalyps, de rust is wedergekeerd.

Foute e-books voor minder dan 10 euro
© Kim

Beestige liefde

Een tweestrijd op vlak van liefde, we kennen het allemaal. Is het niet uit eigen ervaring, dan wel uit Fifty Shades of Grey, Twilight of Romeo en Julia. De dame uit het boek ‘But… you’re a horse’ zit in duidelijk ook in een tweestrijd. Laat je niet misleiden door de titel: boze beoordelingen van lezers leren dat dit niet gaat over een romance tussen mens en paard, maar over een wispelturige affaire tussen een dame en een paardrijder. De beoordelingen en download-knop voor het boek zijn hier te vinden.

We blijven in het thema. Het is 2014 en dankzij nauwkeurige beursvoorspellingen hebben dinosaurussen controle over de wereldeconomie. ‘Billionaire dinosaur forced me gay’ vertelt het verhaal van een romantische relatie tussen een net afgestudeerde student en zijn baas, een dinosaurus.

Het einde is nabij

‘If you’re riding a horse and it dies, get off’lijkt een duidelijke titel, maar het is geen hulpboek voor beginnende ruiters. De online beschrijving van het boek belooft een grappige vergelijking met onderwijs, menen met goede bedoelingen en onrealistische ideeën en een dood paard.

Partner Content