Een heerlijk kopje koffie bij uw ontbijt

Er gaat niets boven een kleine opkikker in de ochtend. Een goed ontbijt is belangrijk om de dag goed in te zetten. Combineer het met een smaakvol kopje koffie om uw ochtendmoment compleet te maken. Voor de Belgen blijft koffie één van de meest geliefde dranken bij het ontbijt. Volgens een onderzoek van Nespresso start 65% de dag graag met een heerlijke dampende koffie, twee derde daarvan dan nog liefst met een grote kop.

Meestal moet het snel gaan ’s morgens, dus nemen mensen weinig de tijd voor hun ontbijt. Dan is het handig om Nespresso in huis te hebben, want in enkele seconden staat er een koffie voor u klaar, gemaakt van de beste koffiebonen ter wereld. Dankzij het ruime assortiment kan iedereen bovendien een aroma kiezen naar smaak. En in het weekend, als u meer tijd heeft, kunt u er nog uitgebreider van genieten.

Geen inspiratie voor uw ontbijt? De befaamde chef-kok Roger van Damme werkte een lekker ontbijt uit met kleine luchtige ontbijtwafeltjes met een dip van Griekse yoghurt en granola van pure chocolade.

Geniet ervan, en drink er een kop Nespresso Fortissio Lungo bij om het af te maken. De graantoetsen en bitterheid van de Fortissio Lungo in combinatie met de zoete wafels maken het geheel perfect in balans.

En er zijn nog meer Lungos van Nespresso te ontdekken. Of u nu intens, evenwichtig of bloemaccenten verkiest, laat u verrassen door hun smaak!

Ze brengen gegarandeerd uw ochtend tot leven.

Een heerlijk kopje koffie bij uw ontbijt

De benodigdheden:

– 50 cl Fortissio Lungo koffie

– 25 g verse gist

– 50 cl melk

– 4 eidooiers

– 600 g bloem

– 4 eiwitten

– 200 g gesmolten boter, lauw

– 1 snuifje zout

– Meng de gist met melk en koffie (zorg ervoor dat de koffie niet meer te warm is).

– Klop de eidooiers met de hand of in een keukenmachine schuimig en voeg toe. Doe de bloem erbij en klop het beslag luchtig met een garde.

– Klop vervolgens de eiwitten met de hand of in de keukenmachine tot een wit schuim en spatel voorzichtig door het beslag. Voeg boter toe en een snuifje zout.

– Dek het deeg af met een vochtige handdoek en laat 45 minuten rusten.

– Schep met een soeplepel het beslag in een heet wafelijzer.

– Bak de wafels goudbruin.

– Serveer de wafeltjes in driehoekjes.

– Giet de Griekse yoghurt en de granola van pure chocolade (te koop in de supermarkt of biowinkel) elk in een apart schaaltje.

Vind meer recepten op www.nespresso.com