Duik in Den Haag met deze 10 tips!

7904049

Den Haag ademt kunst en cultuur, maar is ook de stad van gezellige winkelstraten, leuke festivals, culinaire verrassingen en uiteraard steeds de zee in de buurt. Laat u verrassen door alle bekende en verborgen charmes van deze stad.

Den Haag ademt kunst en cultuur, maar is ook de stad van gezellige winkelstraten, leuke festivals, culinaire verrassingen en uiteraard steeds de zee in de buurt. Nederlanders weten al dat dit de ideale plek is voor een weekendje of weekje weg, met de kinderen, met vrienden of met zijn tweetjes. Laat u verrassen door alle bekende en verborgen charmes van deze stad.

1. Op ontdekking in musea

Duik in Den Haag met deze 10 tips!

Het beroemdste meisje van Den Haag is allicht ‘Het meisje met de parel’ van Vermeer, waar zelfs een film over is gemaakt. Maar het Mauritshuis museum herbergt nog vele andere meesterwerken uit de Gouden Eeuw. Houdt u meer van modernere kunst, dan vindt u in het Gemeentemuseum de grootste collectie schilderijen van Piet Mondriaan ter wereld. En in het Escher museum ziet u hoe de Nederlandse graficus water omhoog laat stromen, vogels in vissen verandert en handen elkaar laat tekenen. En dat zijn slechts enkele van de vele musea in de stad.

2. Een gastronomisch festijn

Tramrestaurant Hoftramm
Tramrestaurant Hoftramm

En uiteraard kan in een stad die zoveel te bieden heeft ook het culinaire niet achterwege blijven. Want in Den Haag eet men met smaak. Of het nu erwtensoep is, tarte tatin, of vis recht uit de zee, overal waar u komt verschijnen zinnenprikkelende gerechten op het bord. In Den Haag vindt u zowel het hoogste restaurant van Nederland, The Penthouse, als het beste Aziatische restaurant, Hangtin Cuisine. U kunt er een tafeltje boeken in het verrassende rijdende Tramrestaurant Hoftramm, een puur Haags biertje laten uitschenken bij Kompaan in de Binckhorsthaven en afsluiten met de uitmuntende koffie en chocolade van Hop & Stork.

3. Genieten aan zee

Duik in Den Haag met deze 10 tips!

11 kilometer strand in de achtertuin, er zijn niet veel steden die daarmee kunnen uitpakken. Hier geniet u van de weidsheid van het Zuiderstrand, een van de mooiste stukjes Den Haag. Of flaneer over De Pier van Scheveningen, die na een complete vernieuwing in 2015 een ware foodboulevard is geworden met een eigentijds aanbod van streetfood, restaurants, bars, terrassen, overdekte winkels en exclusieve hotelsuites met panoramisch zicht op de Noordzee. Jong en oud kan zich hier uitleven met attracties als het reuzenrad, Bungy Scheveningen en de Zipline . En het hele feestjaar 2018 biedt Feest aan Zee u hier extra veel vertier, met grootse publiekstrekkers zoals de finish van de Volvo Ocean Race en het Internationale Vuurwerkfestival.

4. Een koninklijke stad

Duik in Den Haag met deze 10 tips!

Al eeuwenlang is Den Haag de residentie van de Nederlandse vorsten, en ook nu nog is het goed mogelijk dat u de koninklijke familie zomaar tegenkomt op straat of in een winkel. Zo ontvangt koning Willem-Alexander op Paleis Noordeinde met grote regelmaat op woensdagochtend nieuwe ambassadeurs die hun geloofsbrieven komen aanbieden. Een ceremonie die u kunt volgen vanaf het Noordeinde. De hele stad ademt sowieso een vorstelijke grandeur uit, met de vele historische monumenten, de woon- en werkpaleizen, vorstelijke routes en koetsen met paarden.

5. Een stad om te wandelen

Duik in Den Haag met deze 10 tips!

Verschillende wandelroutes nemen u mee langs de verborgen plekjes en bekende hotspots in Den Haag, van stranden tot winkelstraten, restaurants of paleizen. Online vindt u diverse routes met verschillende thema’s, die u langs de meest uitgelezen bezienswaardigheden zullen leiden. U hebt niet eens een app nodig om als een echte local uw reisgezelschap naar de leukste ervaringen te voeren. De Haagse routes zijn gratis te raadplegen via denhaag.com.

6. Pret voor jong en oud

Duik in Den Haag met deze 10 tips!

Ook voor kinderen valt er in en rond Den Haag heel wat te beleven. Niet voor niets is het pretpark Drievliet, met liefst 35 grote attracties, genomineerd voor de publieksprijs ‘beste uitje van Nederland’. Houdt u meer van het natuurleven, dan kunt u in SEA LIFE oog in oog staan met haaien en roggen in een onderwatertunnel, zeesterren en krabbetjes aaien of de kleine babypinguïns bewonderen. En wie kent er niet Madurodam, dat in het miniatuur de grote verhalen van Nederland vertelt? Elke dag open en telkens een garantie op een superleuk dagje uit.

7.Gezellig winkelen

Duik in Den Haag met deze 10 tips!

In de autoluwe historische binnenstad van Den Haag zijn de winkels zeven dagen per week geopend. Bekende warenhuizen zoals de Bijenkorf verbroederen er met hippe conceptstores en trendy buurten met originele winkels. Gezelligheid, authentieke winkeltjes, leuke pleintjes en prachtige jugendstilpanden vindt u in het Zeeheldenkwartier. En de Haagse Passage is de oudste passage van Nederland en een UNESCO-monument, omdat het een van de mooiste nog bestaande winkelgalerijen van Europa is.

8. Festivals en events

Hipfest in Scheveningen
Hipfest in Scheveningen

Den Haag is een echte festivalstad. Bijna elk weekend is er wel een festival met muziek, dans, kunst, film, literatuur of theater. Ga op jacht naar de mooiste design- en vintageproducten op de Salt Market op De Pier van Scheveningen op 31 maart of duik in de stoffenbeurs op het Lange Voorhout (22 april) met de nieuwste collecties mode- en interieurstoffen. Tijdens HipFest op 30 maart barsten de straten in het hart van Scheveningen uit hun voegen onder het muziekgeweld van 25 hoofdzakelijk Haagse bands, en het BonFire Beach Fest zet op 20 en 21 april het strand in vuur en vlam.

9. Verrassende uitstappen

Duik in Den Haag met deze 10 tips!

Wilt u nog meer ontdekken, dan kunt u Den Haag ontdekken onder de vleugels van een ervaren gids. Zo kunt u elke eerste vrijdagochtend van de maand met een gids een kijkje nemen achter de schermen van de Scheveningse Visafslag, waar vissers in de vroege ochtend hun vers uit de zee gehaalde vangsten veilen. Andere excursies leiden u tot in de toren van de Grote Kerk, langs de verborgen hofjes in de Haagse binnenstad, op een originele fietstocht, naar de grootste stadsboerderij van Europa of op een smaakvolle foodtour van Bites & Stories.

10. Bijzondere plekjes

Schotse hooglandrunderen in Westduinpark
Schotse hooglandrunderen in Westduinpark

En net als u denkt dat we u alles al hebben verklapt, geven we nog enkele bijzondere plekjes voor de echte liefhebbers. Zo is de Haagse Markt een van de grootste multiculturele markten van Europa en een Walhalla voor foodfanaten. Wilt u er even tussenuit om te genieten van de rust en de natuur, dan wandelt u in het Westduinpark in bossen, duinen en open vlakten, langs bunkerruïnes en Schotse hooglandrunderen. Een ideale uitstap, zeker als u nadien nog even kunt bijkomen met een zelf gestookte jenever of likeur van distilleerderij Van Kleef.

Zin gekregen om op ontdekking te gaan in Den Haag? Al deze adresjes en nog veel meer vindt u op denhaag.com.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees hier de andere artikels van dit dossier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content