De 12 meest duurzame accessoire- en kledingmerken

6406215 © Kuyichi

Merkenvergelijker Rank a Brand gaat na welke merken goed bezig zijn en welke labels nog veel werk aan de winkel hebben. Deze twaalf labels kregen een A-rating of B-rating en mogen dus gerust een plaatsje veroveren in onze kledingkast. Ontdek hier de meest mens-, klimaat-, milieu- en diervriendelijke merken.

Merkenvergelijker Rank a Brand gaat na welke merken goed bezig zijn en welke labels nog veel werk aan de winkel hebben. Deze twaalf labels kregen een A-rating of B-rating en mogen dus gerust een plaatsje veroveren in onze kledingkast. Ontdek hier de meest mens-, klimaat-, milieu- en diervriendelijke merken.

Lees hier ons interview met oprichter Niels Oskam. Noot van de redactie: nog niet alle merken kregen een beoordeling op Rank a Brand. Wie de merkenvergelijkingswebsite wil steunen, kan een donatie schenken en zo meewerken aan een eerlijke en duurzame wereld. Surf naar Rank a Brand voor meer info over duurzame merken.

People Tree

Het merk People Tree was bij de eersten om duurzame kledij actief te promoten en te produceren. Het merk biedt actief steun aan meer dan 4000 boeren in zes landen, aan een eerlijke prijs voor de grondstoffen en een correct salaris voor de textielarbeidsters. Bovendien gaat oprichtster Safia Minney er prat op dat stijl en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.

Ethletic

Dit sneakermerk is vegan, ecologisch en ethisch verantwoord. Daarnaast is het ook gewoon een mooi en stijlvol merk met sneakers die bij verschillende outfits passen. Lees hier alles over hun duurzame aanpak.

people tree
people tree© –

Nudie Jeans

Dit Zweedse merk maakt denim voor mannen. Ze specialiseren zich in Raw Denim, waarbij de jeans gedoopt wordt in indigo en vervolgens geen wassingen of andere bewerkingen moet ondergaan. Zo wordt je broek steeds mooier naarmate je hem meer draagt.

Armed Angels

Dit modelabel uit Keulen maakt vrouwen- en mannenmode uit organisch katoen. ‘Wij houden van mooie producten, denken organisch en geloven dat eerlijke fashion nooit uit de mode zal zijn.’

Saint Basics

Een op en top eerlijk ondergoedlabel uit Den Haag. Ze werken met lekker zacht biokatoen. Bij Saint Basics geloven ze heilig dat ondergoed beter kan. Op alle punten. Daarom trekken ze een dikke streep door gifstoffen, sweatshops en uitbuiting. Zij krijgen van Rank A Brand een A-rating, wat uniek is.

Minga Berlin

Minga Berlin behoort tot de meest duurzamere lingerie- en ondergoedmerken. Het merk krijgt punten voor eerste stappen richting het verminderen van de CO2-uitstoot, het gebruik van tussen de 70 en 80% biologisch katoen en vanwege het feit dat het volledige assortiment GOTS-gecertificeerd is.

Waschsbär

Dit merk uit Freiburg heeft een wasbeer als mascotte en verkoopt eerlijke casual kledij. Het is het grootste postorderbedrijf van milieuvriendelijke kledij in Duitsland.

Kings of Indigo
Kings of Indigo© GF

Bleed

Dit duurzame familiebedrijf probeert zo duurzaam mogelijke vegan mode op de markt te brengen. Ze werken met biokatoen, hennep, TENCEL, kurk en andere duurzame materialen.

Mud Jeans

Het Nederlandse denimlabel Mud Jeans maakt jeansbroeken voor vrouwen en mannen van gerecycleerde materialen en biologisch katoen.

Kuyichi

Nog een duurzaam jeansmerk dat bewijst dat het kan. Kuyichi gebruikt al ruim 90% duurzaam materiaal, waarvan meer dan 85% biologisch katoen.

Mud Jeans
Mud Jeans

Vaude

Een Duits sport- en outdoorsfamiliebedrijfje zet zich in om zo duurzaam en eerlijk mogelijk sportievelingen van kleding en accessoires te voorzien. Zo trek je de natuur in zonder ze al op voorhand te schaden met je outfit.

Kings of Indigo

Een van de meest duurzame jeansmerken ter wereld. Zeker voor jeans is het goed om te weten dat er duurzame alternatieven bestaan, aangezien denim heel belastend is voor het milieu.

Labels met een C-rating

De merken die goed op weg zijn, maar nog niet op hun lauweren mogen rusten: COS, Veja, Monki, G-Star, Puma, Cheap Monday, Ethletic, Deuter, Patagonia, Jack Wolfskin, Stella McCartney, Knowledge Cotton Apparel, Komodo, Continental Clothing, Alchemist.

Por deze merken gerust aan via mail of Twitter en vertel hen dat je blij bent met hun inspanningen, maar hoopt op een evolutie naar een A-rating.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content