Kikkererwtburgers met koriander

© Getty

Voor 4 personen

  • 240 g kikkererwten (uit blik of glas)
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode ui
  • 1/4 bosje platte peterselie
  • 1/2 bosje koriander
  • 2 el citroensap
  • 40 g glutenvrije en lactosevrije havermout
  • 2 of 3 el water
  • 1 kl komijn
  • 1 kl koriander
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl chilipoeder
  • 1 kl olijfolie of kokosolie
  • zwarte peper & fleur de sel

Bereiding

  1. Giet de kikkererwten af in een vergiet, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  2. Pel de teentjes knoflook en de ui en doe ze in een blender of foodprocessor, samen met de platte peterselie, de koriander en het citroensap en blend (tel tot 10).
  3. Voeg nu de kikkererwten, de havermout, het water, de komijn, de koriander, de kurkuma, het chilipoeder, peper en fleur de sel toe en blend (tel tot 10). Het mengsel mag niet te fijn zijn.
  4. Zet het mengsel 30 minuten in de koelkast, zodat het een beetje kan opstijven.
  5. Maak 4 burgers van het mengsel.
  6. Verhit de olie in een pan.
  7. Zet het vuur op een hoge stand en bak de burgers 5 minuten.
  8. Draai de kikkererwtburgers om, zet het vuur lager en bak ze nog 5 minuten aan de andere kant.
Dit recept komt uit: Healthy is Funky, Mich Baron (Uitg. Manteau)
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content