Zon, zee en haarolie

Doutzen Kroes met mooi verzorgde haren op het filmfestival van Cannes in 2009. © Pool BENAINOUS/SANCHEZ (Dessange)

Om nog maar te zwijgen over föhnen, touperen, krullen of opsteken. Je moet er wat voor over hebben om op de rode loper elke keer opnieuw de aandacht van de flitslampen op te eisen.

Maar je haar is natuurlijk meer dan een look, het is een verlenging van je persoonlijkheid. Het goed verzorgen is dan ook geen overbodige luxe. Charlotte Catherin, Directeur van het opleidingscentrum en van het creatief team van filmfestivalpartner Dessange, deelt haar tips voor gezond en glanzend haar.

Charlotte Catherin van Dessange.
Charlotte Catherin van Dessange.

Gebruik een aangepaste verzorging

“Eigenlijk moet je je haar hydrateren zoals je dat met een dagcrème voor je huid doet. Onze Hydra-Illuminerende Ontwarrende Gel zorgt voor een extra dosis glans door het natuurlijke licht (en dat van de flitslampen!) te weerkaatsten.”

Spoel je haar met koud water…

“Een ouderwets trucje, zou je denken, maar het werkt ook echt! Door na de conditioner je haar met koud water te spoelen, komen de haarschubben weer mooi op hun plaats. Je haar is glad en reflecteert het licht optimaal.”

…en enkele druppels witte azijn

“Het klinkt misschien verrassend maar de zuurtegraad van witte azijn helpt ook om de haarschubben glad te strijken. Voeg na de shampoo wat druppels azijn toe aan je verzorging en spoel dan je haar (met koud water!) goed uit zodat het niet zuur gaat ruiken. Dit werkt slechts op de haaroppervlakte en het is helemaal niet schadelijk voor gekleurd haar. De pH van de azijn zal je kleur niet aantasten maar vooral je haar doen glanzen.”

Werk af met wat olie

“Daarmee kan je het glossy effect nog versterken. Doe een paar druppels in je handpalmen, wrijf je handen tegen elkaar en ga dan lichtjes door de lengtes van je droog haar. Kies een olie met een lichte textuur en wees voorzichtig met de dosering, zodat je je haar niet onnodig verzwaart.”

Investeer in een goede borstel

“Kies een borstel met varkenshaar. Die beschadigt het haar niet, maar maakt het net gladder. Het klinkt allicht tegenstrijdig maar hoe meer je je haar bewerkt met borstel en haardroger, hoe meer het gaat glanzen!”