Zell am See-Kaprun: zomervertier tussen gletsjers, bergen en meer

© Zell am See-Kaprun Tourismus
Toerisme Oostenrijk
Toerisme Oostenrijk
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

14 april 2022, 09:20 Bijgewerkt op: 26 april 2022, 09:40

Een diepblauwe waterplas met imposante bergen en eeuwige sneeuw op de achtergrond. Dat is maar één bijzondere troef van Zell am See-Kaprun. Want in dit stukje SalzburgerLand valt er tussen gletsjer, bergen en meer ook eindeloos veel te beleven.

Zell am See-Kaprun is een populaire vakantiebestemming, ook in de zomer. De unieke combinatie van de Kitzsteinhorn (3.203 m) en de fraaie Zeller See maakt de regio al net iets anders. Maar er zijn nog meer trekpleisters. Zo liggen de Hohe Tauern, Oostenrijks grootste nationale park, om de hoek. Het charmante maar eigentijdse Zell am See zelf pakt uit met de zonnige Schmittenhöhe (1.956 m), een mooie berg met gezinsvriendelijke attracties. Verder staan er wekelijks interessante uitstappen, begeleide wandelingen en activiteiten voor kinderen op het programma. Genoeg opties dus om je dagen te vullen – en je hoofd leeg te maken – met natuurbeleving, sport, excursies én terrasjes.

Zell am See-Kaprun: zomervertier tussen gletsjers, bergen en meer
© Zell am See-Kaprun tourismus GmbH – Expa Pictures – Gregor Kuntscher

Waterpret aan het meer

De opvallende Zeller See is meer dan een fotogenieke plek. Het is er niet alleen prachtig wandelen langs de oever, je kunt ook zwemmen in het kristalheldere meer. Er zijn verschillende stranden met ligweides. Aan de rand van het meer liggen ook enkele verwarmde zwembaden, sommige met glijbanen, springtorens en ander leuks voor de kinderen. Liever een bootje huren, suppen, windsurfen, zeilen of inschepen op de rondvaartboot? Je kunt terecht in verschillende watersportcentra en bij bootverhuurders aan de Zeller See.

Op ontdekking rond de gletsjer

Een niet te missen topper is Gipfelwelt 3000 op de Kitzsteinhorngletsjer, makkelijk te bereiken met de kabelbaan vanuit Kaprun. Vanop twee spectaculaire uitzichtsplatformen, Nationalpark Gallery en Top of Salzburg, kun je uitkijken over de machtige bergen van nationaal park Hohe Tauern. Wie die natuur nog intenser wil leren kennen, kan een explorer tour boeken: samen met een ranger van het nationale park ontdek je de vier klimaatzones van de hoge Alpen. Ander zomerplezier op deze gletsjer: in de Ice Arena kun je glijden of rodelen over de eeuwige sneeuw. Nagenieten doe je in het prachtige panoramarestaurant.

Zell am See-Kaprun: zomervertier tussen gletsjers, bergen en meer
© Kitzsteinhorn

Bergpanorama van 360°

Ook een uitstap naar de Schmittenhöhe, met de kabelbaan vanuit Zell am See, is een must. Het ontzagwekkende uitzicht van 360° over de bergen is namelijk een van de mooiste panorama’s in heel Oostenrijk. Uiteraard vertrekken er ook heel wat wandelingen vanop de top. Tegelijk is deze berg met zijn belevingswandelingen en speelparken een paradijs voor gezinnen met kinderen. In de zomer staan hier bijzondere activiteiten op de agenda, zoals ochtendyoga in openlucht en begeleide kruidenwandelingen.

Stuwdam en waterkrachtcentrale

Het blijft een indrukwekkend gegeven: een stuwmeer en een immense dam die het water tegenhoudt met een waterkrachtcentrale die stroom produceert. Ook in Kaprun kun je zo’n staaltje van technisch vernuft bezoeken op ruim 2.000 meter hoogte. Je bewondert er de 107 meter hoge stuwdam ‘Moosersperre’ en kunt een rondleiding volgen. Extra informatie, ook op kindermaat, biedt bezoekerscentrum ‘Erlebniswelt Strom’. De omgeving is trouwens een fraai wandelgebied. Avonturiers kunnen onder begeleiding van een gids zelfs een via ferrata op de stuwdammuur volgen.

Mystieke kloof

De kracht van het water is ook te zien in de mystieke Sigmund Thum Klamm. Hier heeft de bergrivier Kapruner Ache een kloof in de rotsen uitgesleten. Het schouwspel van kolkend water langs gepolijste stenen volg je via een beveiligd houten pad. In de zomer zijn er enkele avonden met rondleidingen door een sprookjesachtig verlicht decor.

Zell am See-Kaprun: zomervertier tussen gletsjers, bergen en meer
© Zell am See-Kaprun Tourismus

Handige app

Zell am See-Kaprun heeft zijn eigen app met vakantietips, activiteitenprogramma, restaurantgids en planner. Je vindt er ook actuele info over het weer, openingsuren en begeleide excursies. Handig: interactieve kaarten van Schmittenhöhe en Kitzsteinhorn, een routeplanner en een e-wallet voor entreetickets of je digitale gastenkaart.

Mooi meegenomen: voor alle gasten is het openbaar vervoer gratis! Die mobiliteitskaart kun je ook in de app makkelijk terugvinden.

Meer info op www.austria.info of www.zellamsee-kaprun.at

Klik hier om terug te keren naar de overzichtspagina.