When in Cannes…

Hôtel du Cap-Eden-Roc © GF

Zien en gezien worden? Op de rode loper, ja. Maar eens de beroemde trappen terug af, willen de sterren zo ver mogelijk van de paparazzi van de Côte d’Azur genieten. Wil je weten waar? Dan hebben wij alvast vijf adresjes!

Hôtel du Cap-Eden-Roc

Niet zomaar een vijfsterrenhotel maar eentje met een spectaculair zwembad tussen de rotsen, een park van 9 hectare met zicht op de Méditerranée en een gastronomisch restaurant onder leiding van chef Arnaud Poëtte, die ooit een boek schreef met de favoriete recepten van gasten als Tom Cruise en Eddy Murphy. Ook al is het een halfuurtje rijden van Cannes, het is geen toeval dat menig celeb zijn koffers in deze oase van rust neerzet, naast die van Sharon Stone en Sofia Coppola.

Aankondiging van het event op de Facebook-pagina.
Aankondiging van het event op de Facebook-pagina.© Facebook

Club by Albane

Albane Cleret zorgt met haar exclusieve pop-up club op het dakterras van het JW Marriotthotel elk jaar opnieuw voor de leukste festivalfeestjes. Zonder twijfel de PR-madam met het meest indrukwekkende adressenboekje en de meeste A-listers op haar gastenlijst.

La Colombe d'Or
La Colombe d’Or© GF
De mobile van kunstenaar Calder aan het zwembad van La Colombe d'Or.
De mobile van kunstenaar Calder aan het zwembad van La Colombe d’Or.© www.la-colombe-dor.com

La Colombe d’Or

Het decor van deze familiezaak is weinig veranderd sinds Yves Montand en Simone Signoret er elkaar in 1951 leerden kennen. Aan het zwembad waar Brigitte Bardot regelmatig een duik nam, tref je een mobile van Alexander Calder, die er ook graag verbleef. Ideaal voor een lunch al fresco – zoals Picasso, ook een habitué, dat graag deed – ver van de commotie van de Croisette.

Tetou
Tetou© Facebook

Tetou

De beste bouillabaisse van de streek vind je bij Tetou in Juan-les-Pins op zo’n 5 kilometer van Cannes. Vandaag staat de kleinzoon van stichter Ernest Cirios aan het fornuis, dat al bijna een eeuw bekend staat voor zijn verse vis en traditionele keuken waar zowel locals als celebs maar niet genoeg van krijgen.

Hotel Martinez
Hotel Martinez© GF

Hôtel Martinez

Dit hotel is gelegen pal langs de Promenade de la Croisette. De ideale ligging voor wie van de bruisende sfeer van het festival wil genieten, maar evengoed van de beroemde Zplage, het grootste privéstrand van de badstad. Het is ook in dit luxehotel dat de grootste filmsterren hun haar door Dessange – al meer dan 30 jaar officiële partner van het festival van Cannes – onder handen laten nemen.

Zicht op de baai en de Boulevard de la Croisette, met de letters van hotel Martinez in de achtergrond.
Zicht op de baai en de Boulevard de la Croisette, met de letters van hotel Martinez in de achtergrond.© GF