Welkom in het huis van de toekomst

Je huis weet hoe laat je opstaat, steekt alvast het licht aan en zorgt dat de koffie klaarstaat. Met de wasmachine kan je praten. De design stofzuiger bedien je met de smartphone. En de slimme ijskast laat je digitale boodschappenlijst binnenkort weten dat de melk op is. Enkele jaren geleden zou dit een setting zijn voor een sciencefictionfilm. Vandaag is dit alles (bijna) realiteit. Welkom in het slimme huis van de toekomst.

Technologie ontwikkelt zich in een razendsnel tempo en de grootste verandering vindt plaats in ons eigen huis. Het is maar een kwestie van tijd dat op het eerste gezicht heel gewone apparaten verbonden zijn met mekaar via het internet en uitgerust met sensoren en software. Ze maken ons leven aangenamer, makkelijker en tijdsbesparender. Hoe ziet ons nieuwe huis er binnenkort uit?

Keuken met een IQ

De keuken is het centrum van het huis met snoerloze apparaten die met mekaar en met ons communiceren en die men vanop afstand bedient.

De koelkast is al lang niet meer een kast die gewoon koelt. De slimme koelkast weet wat je nog hebt staan en bezorgt je via de smartphone een recept voor een gerecht met alles wat je nog in huis hebt. Dankzij speciale koelzones zijn zowel groenten als vlees, een fles wijn of een biertje steeds op perfecte temperatuur. Een display vermeldt de houdbaarheidsdata van producten.

Welkom in het huis van de toekomst

Koken doe je gezond en snel. Door krachtige, hete lucht via verschillende kanten op voeding te blazen, kook je razendsnel in de heteluchtoven. Vlees is lekker krokant van buiten en sappig van binnen. Door een bijzondere technologie bak je heerlijk krokante frietjes zonder olie in de oven. Frieten waren nog nooit zo gezond. Ook over de afwas maak je je niet meer druk. Aangekoekte ovenschalen voorspoelen? Onnodig! Dankzij een vernieuwende technologie bereikt het water alle hoeken van de vaatwasmachine, waardoor jouw schaal ook zonder voorspoelen brandschoon is.

De bioscoop bij je thuis

Hoe lang is het nog maar geleden dat we letterlijk gekluisterd aan de buis zaten? Nu zien we wat we willen, wanneer we het willen en via tv, tablet of smartphone. De huiskamer is een comfortabele bioscoopzaal. Door de excellente geluidskwaliteit en heldere beelden van het elegante scherm ervaren we tv-programma’s en films alsof we middenin de actie zitten. Game over trouwens voor vervelende draden en lange downloadtijden. De kids streamen hun favoriete games op die smart tv!

Welkom in het huis van de toekomst

Praten met de stofzuiger

Geen stofje te bespeuren in de huiskamer. De designstofzuiger is een zakloze robot en zuigt zelfstandig wanneer hij het minste stof waarneemt of als je het hem vraagt.

Want wat ben je met slimme huishoudtoestellen als je nog steeds uit de sofa moet komen om ze in werking te zetten. Gelukkig is de digitale assistent volwassen geworden. Zijn opmars begon enkele jaren geleden. Denk maar aan de smartphone die je kan vragen om bijvoorbeeld een e-mail te sturen of om andere, simpele handelingen uit te voeren. Het is een kwestie van tijd dat onze toestellen – van smartphones tot wasmachines – luisteren naar onze wensen en ze zonder verpinken uitvoeren.

Wil je meer weten? Ontdek inspirerende verhalen over technologie en innovatie op www.samsung.com/be/discover/