Welkom in de digitale keuken

Jouw beurt om te koken tijdens de feestdagen? Stressen hoeft niet. Met de tablet of smartphone als souschef wordt jouw kerstdiner een succes – of je nu een keukenprins(es) bent of een leerling-kok. Enkele top-techtips voor een culinair succesvolle kerst.

In de keuken van de toekomst bereidt een robot de maaltijd. We hebben het niet eens over de verre toekomst, want de eerste echte keukenrobot komt volgend jaar al op de markt. Volgens bedenker Mark Oleynik kan hij koken als een mens en bevat hij een digitale bibliotheek van maar liefst 2.000 recepten van uit de hele wereld. Ondertussen bereiden we de maaltijd nog zelf… met jouw mobiel toestel als souschef. Voor elke fase van het koken – beslissen welke gerechten op de feesttafel komen, checken hoe je ze precies bereidt tot het kokkerellen zelf – biedt hij een helpende hand.

2.000 recepten? De Epicuriousapp doet beter en biedt er maar liefst 30.000. Deze bekroonde app verzamelt recepten van bekende chefs, culinaire bladen en de betere kookboeken. Nog meer inspiratie nodig of alternatieven voor vegetariërs of gasten met een allergie? Neem een kijkje op de websiteAlltheCooks recipes.

Welkom in de digitale keuken

Variaties op hetzelfde thema

Maak je liever zelf je variaties op bestaande gerechten of bedenk je zelf een gerecht van A tot Z, bewaar dan je favorieten op MyCookBook. Ook handig om je boodschappenlijst mee samen te stellen, en om je favoriete kerstrecept te delen. Tastemade is dan weer een foodkanaal op YouTube dat niet alleen inspireert. Dankzij de handige filmpjes kom je ook van naadje tot draadje te weten hoe je je favoriete gerecht klaarmaakt. Elke stap wordt helder uitgelegd.

Ondertussen zijn er steeds meer slimme keukentoestellen op de markt en dat heeft zo zijn voordelen. Samsung lanceerde de HotBlast Smart Oven, een combi-oven uitgerust met een bijzondere technologie die het eten zo snel bereidt dat je haast zou vergeten het op tijd uit de oven te halen. Gelukkig is de oven via wifi verbonden met je smartphone die jou verwittigt dat het eten klaar is.

Kookwekker en smart thermometer

Nog geen slimme oven? De iGrill is een handige kookthermometer die je laat weten wanneer de kerstkalkoen klaar is. Verbonden met de smartphone via Bluetooth geeft hij aan wanneer die perfect gebraden is. Het instrument dat bestand is tegen temperaturen tot 280°C, kent immers de gaartijden van alle soorten vlees, vis en gevogelte.

Ook de groenten heb je graag beetgaar. Een kookwekker is dan ook een echte must in de keuken. Kitchentimer houdt het fornuis in de gaten. De app laat je timers installeren voor maar liefst vijf verschillende vuren zodat je de gaartijden van diverse pannetjes tegelijkertijd onder controle hebt. Handig bij een uitgebreide feestmaaltijd.

Welkom in de digitale keuken

Eten klaar? Opdienen doe je best op voorverwarmde borden. Die klus klaart de afwasmachine voor je. Stop de borden op voorhand in de vaatwasmachine. Enkele minuutjes voor het serveren zet je ze via de smartphone in gang. Klaar? Dresseren en serveren maar.

Eet, drink en be happy !

Wil je meer weten? Ontdek inspirerende verhalen over technologie en innovatie op www.samsung.com/be/discover/