Wat Gen X’ers en Baby Boomers kunnen leren van Millennials

Mobiele toestellen veroverden de wereld en de werkplaats. Dankzij hun smartphones en tablets krijgen werknemers professioneel én in hun privéleven meer gedaan. Vooral Millennials zetten hun mobieltjes slim in waardoor ze productiever zijn dan hun oudere collega’s.

Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door consultancybedrijf Frost&Sullivan op vraag van Samsung bij 500 Amerikaanse managers en executives. Conclusie: het gebruik van de smartphone op de werkplaats zorgt voor een productiviteitsverbetering van maar liefst 34%.

Interessant werkinstrument

Liefst 98% van de bedrijven die deelnamen aan het Amerikaanse onderzoek bevestigt dat hun werknemers de smartphone gebruiken voor het werk. Bij 93% worden tablets ingezet en bij 75% draagbare technologie zoals smartwatches en brillen. Bedrijven vinden vooral smartphones een interessant werkinstrument. 42% geeft aan dat die vernieuwingen stimuleren en 41% zegt dat ze meer flexibiliteit opleveren. 39% van de bevraagde bedrijven is ervan overtuigd dat medewerkers dankzij de smartphone beter samenwerken en productiever zijn. 35% beweert dat ze de kwaliteit van het werk van hun medewerkers bevorderen.

Vooral millennials (personen die nu tussen 18 en 34 jaar oud zijn) halen winst uit hun smartphones en tablets, concludeerden de onderzoekers die eveneens het mobiele gedrag van Millennials hebben vergeleken met dat van Babyboomers en Generation X’ers. Ruim 67% van de millennials bevestigt dat ze altijd of meestal gebruikmaken van hun smartphone, vergeleken met ‘slechts’ 51% van hun oudere collega’s. Nochtans krijgen millennials minder vaak een smartphone van de werkgever (22%) dan hun oudere collega’s (31%).

Wat Gen X'ers en Baby Boomers kunnen leren van Millennials
© Getty Images/iStockphoto

Betere work-life balance

Ook al hanteren de meeste bedrijven een Bring Your Own Device (BYOD) politiek – 84% geeft geen smartphone aan zijn personeel – dat weerhoudt millennials er niet van zich een smartphone aan te schaffen en die uit te rusten met tijdsbesparende apps. Het maakt hen 34% productiever. Ze gebruiken de slimme gsm vooral om te communiceren: informatie delen en connecteren met collega’s en klanten. In totaal sparen ze dagelijks zowel op zakelijk als op privévlak respectievelijk 20 en 40% meer tijd dan de oudere generatie en signaleren een betere work-life balance.

Vermits het aantal millennials op de werkvloer toeneemt, drukken ze in de komende jaren nog meer hun stempel op de manier waarop het bedrijfsleven georganiseerd wordt. Welke gevolgen heeft dit op de ontwikkeling van de mobiele toestellen?

“Om te voorkomen dat BYOD een bring your own disaster wordt, besteden we bij de ontwikkeling van onze toestellen veel aandacht aan het veiligheidsaspect”, zegt Rick Segal, Samsung Global Mobile B2B. “Bedrijven hanteren steeds vaker richtlijnen over welke toestellen al dan niet toegang krijgen tot het netwerk. Wij rusten onze recentste smartphones en tablets zoals de Galaxy tab S Pro uit met Samsung Knox, een gebruiksvriendelijk veiligheidsplatform dat zowel de privébestanden van de werknemer als de zakelijke dossiers van het bedrijf beschermt. Verder voorzien we ze van handige apps zoals een app waarmee ze documenten allerhande kunnen delen of bestanden rechtstreeks scannen en naar printers zenden.”

Wil je meer weten? Ontdek inspirerende verhalen over technologie en innovatie op www.samsung.com/be/discover/