Vijf tips voor onvergetelijke ervaringen in Nedersaksen

© TMN-Francesco Carovillano

Je immuunsysteem versterken, je gezondheid verbeteren en ziektes voorkomen, dat is nu meer dan ooit aan de orde. In Nedersaksen kan het allemaal!

Nedersaksen telt meer dan 100 plekken die helemaal gefocust zijn op gezondheid. Ze beantwoorden helemaal aan de hedendaagse normen voor onthaasting en ontspanning. En belangrijk: de faciliteiten en behandelingen in de lokale kuuroorden en gezondheidscentra zijn voor iedereen toegankelijk. Je kunt er terecht voor een breed scala aan (medische) behandelingen. Gevarieerde wellness-, sport- en recreatiemogelijkheden ronden het ruime aanbod af. Hier maak je écht je hoofd leeg. Een ander voordeel is de aantrekkelijke omgeving en de frisse lucht van Nedersaksen. Een fietstocht doet je hier charmante landschappen ontdekken. Je laat je voeten masseren tijdens een wandeling door het wad, of je gebruikt die voeten om een van de vele culturele bezienswaardigheden te bezoeken tijdens een excursie naar Hannover, Hameln of Wolfenbüttel. Ook de met passie voor de natuur aangelegde kuurparken nodigen uit tot verpozing en ontspanning.

Vijf tips voor onvergetelijke ervaringen in Nedersaksen
© TMN-Alexander Kaßner

Vijf tips voor vijf onvergetelijke ervaringen

Elke plek heeft zijn eigen kenmerken en regionale troeven. Dat geldt ook voor kuuroorden en gezondheidscentra. Daarom: een kleine wegwijzer voor een ontspannend verblijf in Nedersaksen!

1. Thalasso: de zee geneest

Maak gebruik van de helende krachten van de zee tijdens een vakantie aan de Noordzee in Nedersaksen. Hier vind je het het eerste gecertificeerde Thalassogebied in Europa! Wellness- en thalassofaciliteiten bieden speciaal aangepaste behandelingen voor een ontspannende pauze.

2. Pekel uit de diepten der aarde

Pekel is een weldaad voor lichaam, geest en ziel. Je kunt het zowel inwendig als uitwendig gebruiken. Geniet van het positieve effect als onderdeel van een drinkkuur.

3. Modder is het zwarte goud

Aan modder worden tal van gezondheidsbevorderende effecten toegeschreven. Zo kan het bijvoorbeeld pijn in gewrichten verlichten. Wat dacht je van een modderpak? Bij een aangename temperatuur ontspant je lichaam zich en stroomt meer bloed naar de dieper gelegen spieren.

4. Lucht en klimaat – in de hoogte of in de laagte

Een heilzaam klimaat versterkt de bloedsomloop en heeft een preventieve werking. Het is samengesteld uit verschillende factoren. In het Harzgebergte heerst een mild klimaat met weinig prikkels. De Noordzeekust van Nedersaksen heeft een meer prikkelend klimaat, met dank aan het verstoven zeewater in de lucht. Vooral in het geval van allergieën, astma of bronchitis is een verblijf in plaatsen met de titel ‘Nordseeheilbad’ of ‘Nordseebad’ bijzonder aan te bevelen.

5. Kneipp – UNESCO Immaterieel Cultureel Erfgoed sinds 2015

Ga voor een holistische benadering met een Kneippkuur, bijvoorbeeld in Bad Iburg. Deze aloude therapie heeft nog niets van zijn waarde verloren.

Vijf tips voor onvergetelijke ervaringen in Nedersaksen
© TMN-Alexander Kaßner

Samengevat? Ontspanning gegarandeerd, en zo veelzijdig als het landschap.

Ontdek nieuwe manieren om te ontspannen in Nedersaksen hier!