Vier de herfst op de Veluwe

Het wordt eerder donker, de temperaturen gaan omlaag en de kaarsjes worden aangestoken: het is herfst! Beleef een heerlijke herfst op de Veluwe en kom genieten, proeven en beleven. De Veluwe heeft veel te bieden: wandel tussen gekleurde bladeren, geniet van de heerlijkste wildgerechten en proost met een lokaal gebrouwen biertje.

Wandelen en wild spotten

Op de Veluwe heeft het wild alle vrijheid. En met een beetje geluk zie je dat ook live, als je oog in oog met ze staat. Plan een wandeling door de afwisselende landschappen – van diepe wouden tot stuifzand of heideveld. Overal vind je bijzondere diersoorten. Ga op zoek naar de Nederlandse Big Five – edelhert, wild zwijn, ree, vos en Schotse hooglander in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Bezoek een wildarena, speciale plekken waar het wild komt grazen, of boek een wildexcursie.

Vier de herfst op de Veluwe

De (h)eerlijke Veluwe

Al die activiteiten maken je hongerig! Voor een gezellige borrel hoef je niet lang te zoeken. De telers en producenten van de vele Erkend Veluwse Streekproducten heten je van harte welkom om te komen proeven van honing, wijn, bier, brood en kaas. De ingrediënten komen allemaal uit de omgeving en dát proef je! Stap op de fiets en maak tijdens de Streekproductenroute kennis met de boeren achter de lokale fairtrade producten en zie met eigen ogen hoe streekproducten worden geproduceerd voordat ze op je bord verschijnen.

Vier de herfst op de Veluwe

Een knapperend haardvuurtje, heerlijk eten, een goed glas wijn. Op culinair gebied biedt de Veluwe je eindeloos veel mogelijkheden. Geniet van vers, biologisch en lokaal eten bij restaurant Planken Wambuis in Ede. Een nostalgische herberg op een geweldige locatie, middenin het bos met een tof en modern interieur. Ben je een wildliefhebber? Dan kan je dit restaurant echt niet overslaan. Geïnspireerd op de seizoenen stelt de kok samen met zijn keukenbrigade verrassende en harmonieuze combinaties samen.

Vier de herfst op de Veluwe
© Planken Wambuis

Lokale lekkernijen proef je ook bij De Kromme Dissel in Heelsum. Gevestigd in een authentieke Oudsaksische boerderij tovert het restaurant met pure ingrediënten uit de streek en verrassende smaken iedere keer weer een kunstwerk op je bord. De Kromme Dissel heeft voor het 50ste jaar op rij een Michelinster toegewezen gekregen!

Zin in een streekbiertje? Dan mag een bezoek aan Brouwerij De Uddelaer in Ermelo niet op je lijstje ontbreken. De brouwerij bevindt zich in het koetshuis bij Kasteel Staverden, die helemaal als ‘brewpub’ is ingericht. Wees getuige van hoe brouwers je biertje brouwen, terwijl je ondertussen nipt van een vers getapt biertje. Tijdens een rondleiding vertellen brouwers je alles over het proces.

Vier de herfst op de Veluwe
© De Uddelaer

Naast alles wat er te zien en doen is op de Veluwe is het ook heel erg fijn om hier tot rust te komen. Neem dus wat langer de tijd voor jezelf, maar ook om de Veluwe te ontdekken en blijf lekker slapen!

Kijk op de website voor meer inspiratie voor jouw bezoek aan de Veluwe.

Vier de herfst op de Veluwe