Tips voor een liefdesweekend in de herfst

© Lotharingia - Fotolia

De liefde kent geen seizoen, maar van de warme herfstkleuren krijg je wel zin in een romantisch weekend met zijn tweetjes. En gelukkig is er geen gebrek aan geschikte locaties dicht bij huis!

Voor een weekend met zijn tweetjes waarin de liefde centraal staat, hoef je het niet per se ver te zoeken. In een straal van twee- tot driehonderd kilometer rond Brussel vind je in de herfst voldoende charmante bestemmingen om je zintuigen te beroeren. Weekendesk koos enkele leuke adresjes voor jou uit.

Burlende edelherten

Het burlen, dat bij de edelherten de bronsttijd aankondigt, is een diep en krachtig, bijna voorwereldlijk geluid. In België moet je daarvoor in het bos van Saint-Hubert zijn, dat veel mogelijkheden biedt om onder leiding van een gids of vrij naar de mannetjesherten te luisteren. In het natuurpark van de Haute Sûre en het bos van Anlier worden ook excursies georganiseerd en plekken aangeduid waar je vrij kunt luisteren. Zo’n voorproefje van het liefdesspel van de koning van het bos bezorgt je gegarandeerd kippenvel.

Tips voor een liefdesweekend in de herfst
© jean-michel priaux – Fotolia

Ook in Frankrijk zijn er voldoende mogelijkheden om je zintuigen te prikkelen, met name in het dierenpark Sainte-Croix in Rhodes, in het departement Moselle. Zolang het burlen van de edelherten duurt (van half september tot half oktober), worden in dit schitterende park met wilde dieren uit Europa speciale themaochtenden en ?avonden georganiseerd. Misschien hoor je dan ook wel huilende wolven, terwijl je teder door je geliefde wordt omarmd.

De meest hartstochtelijke geliefden reserveren een kamer in de Auberge du Parc in Baudricourt, waar ze worden ontvangen met een fles champagne en een ‘Love Box’ waar ze de hele nacht mee zoet zijn!

Duomassages

Gent kan zonder twijfel wedijveren met Brugge om de titel ‘mooiste stad van het land’ en is op elk moment van het jaar een bezoek waard. Combineer een stadsbezichtiging met een massage voor jou en je geliefde, die tegelijkertijd en in dezelfde cabine wordt gegeven! De Zen-Senses@Reylof van het Sandton Grand Hotel Reylof Gent, midden in de historische binnenstad, belooft je een verblijf uit Duizend-en-een-nacht met Zweedse massages, hotstonemassages, voetreflexologie en zelfs honingmassages.

Zeeuwse stranden

Tips voor een liefdesweekend in de herfst
© BJ Productions – Fotolia

Als verliefd koppel kun je heerlijk over het strand kuieren in Zeeland. Op twee uur rijden van Brussel vind je hier eindeloze straten, levendige stadjes en charmante vissershaventjes. Vakantiegevoel en romantiek zijn gegarandeerd! Huur een fiets voor een verkwikkende tocht door de polders.