Thuiskomen met geuren

Je woning als tempel van rust? Interieurstyliste en fotografe Patricia Goijens vertelt je hoe geuren haar woonruimte en badkamer transformeren tot een cocon van geborgenheid.

“Mijn interieur wisselt vaak, maar aan de geuren ben ik trouw omdat ze mij op en top doet thuiskomen en me een vertrouwd gevoel geven. Zo ebt de stress van de dag meteen weg! Mijn favoriete interieurgeur is ongetwijfeld die van vijgen. Wanneer ik als student alleen ging wonen, kocht ik met mijn eigen centjes de kaars en geurstokjes Under a Fig Tree van Rituals, vandaag geniet ik van de Wild Fig uit hun Private Collection. De verse Italiaanse vijgen ruiken naar een zwoele zomeravond, terwijl de houtachtige tonen een warm gevoel geven. Fruitig en toch heel luxueus, mijn perfecte remedie tegen de winterdip.”

“Bij mij thuis vind je vooral geurkaarsen. Hoewel frisse geurstokjes ideaal zijn op plekken zoals je toilet en parfum handig is in de keuken, zeker als je net als ik een kat hebt, hou ik van sfeerlicht en het ritueel van de kaars aansteken, mét lucifer. Zelfs al duurt het amper een seconde, het is een rustmoment. Maar geurkaarsen zijn ook een mooi decoratieobject, denk aan een geurkaars met enkele leuke vakantieherinneringen op een vintage bijzettafeltje. Al met enkele eenvoudige objecten creëer je een intiem gevoel en een interieur dat veilig en vertrouwd aanvoelt.”

Ik gebruik eerst een zeezoutscrub, dan een zuiverend moddermasker en sluit af met de lichaamscrème.

“Helemaal relaxen doe ik in de badkamer, een beetje mijn heiligdom. Meestal kies ik voor eucalyptus, goed voor ontspanning én verfrissing. Ik gebruik eerst een zeezoutscrub, dan een zuiverend moddermasker en sluit af met de lichaamscrème. Herboren voel ik me daarna! Op een vroege ochtend geven de verkwikkende rituelen uit het Verre Oosten me eveneens veel energie en doet de geur van een verse kop muntthee wonderen.”

“Yoga houdt me in balans. Als ik geen tijd heb voor yoga, is het meestal tijd voor yoga. Een stap achteruit zetten als je het druk hebt is geen eenvoudige opgave, maar ik probeer dat toch te doen. Ook hier helpen geuren mij enorm! Mijn tip? Maak van yoga een ritueel en kalmeer alle zintuigen. Steek een geurkaars aan, ga voor sfeerverlichting, zet wat zachte muziek op en spray een parfum op je yogamatje, bijvoorbeeld een body mist met Indiase roos en Himalayahoning. Zo breng je een stukje India binnen bij je thuis en geniet je nog meer van je yogasessie. Ook 5 minuten mediteren met de app van Rituals geeft mij innerlijke rust.”

Meer info over Patricia Goijens? Surf naar www.noglitternoglory.com.

Lees hier de andere artikels uit dit dossier.