Stijlvol tafelen met natuurhouten design meubilair van TEAM 7

tak © TEAM 7

Met meubelen van TEAM 7 beleeft u de innige band die de designmeubelmaker heeft met de natuur en het bos. TEAM 7 meubelen komen van bomen die tientallen jaren konden groeien. Zo draagt elk meubelstuk het unieke karakter van de boom in zich waaruit het is gemaakt. Ontdek hoe design en natuur perfect samengaan bij TEAM 7.

tak tafel met revolutionair uittreksysteem

De natuurhouten tak tafel, oorspronkelijk uitgebracht met metalen frame en poten, is recent ook verkrijgbaar met een heel fijn houten of matzwart onderstel.

Dankzij de diverse uitvoeringsmogelijkheden past deze hedendaagse klassieker in elk interieur. Zo combineert de tafel prachtig met stoelen met een metalen onderstel door het contrast tussen het warme hout en het koele metaal.

Drie eenvoudige handbewegingen – tak, tak, tak – volstaan om het revolutionaire, gedempte uittrekmechanisme te bedienen en tak met 50 of 100 cm te verlengen tot 350 cm.

lui en grand lui voor eersteklas zitcomfort

lui & grand lui
lui & grand lui© TEAM 7

De nieuwe grand lui stoel, een voortzetting van de succesvolle lui, heeft armleuningen die een gesloten zitting creëren. Het oorspronkelijke silhouet en de typerende plooien van de bekleding van de lui blijven volledig behouden, zodat de lui en de grand lui elkaar mooi aanvullen in een interieur. Het ontwerp is van de hand van Jacob Strobel.

Net als bij de lui stoel is ook de grand lui uitgerust met een bekleding van ergonomische schuimvormen, afgewerkt met leder of stof, voor een uitstekend zitcomfort. De ergonomisch doordachte hoogte van de armleuningen maakt het zitcomfort compleet. Dit maakt grand lui de ideale eetkamerstoel voor talloze comfortabele uren aan tafel.

Onderstellen: verschillende onderstelvarianten maken de grand lui veelzijdig inzetbaar. Hij kan worden gecombineerd met de lui stoel om bij tal van tafels en banken te passen. Ook in het thuiskantoor – zoals met sol of atelier – slaat hij een goed figuur.

Draadstaal: het onderstel van draadstaal geeft grand lui een bijzondere lichtheid. Het combineert het design van een kruispoot met dat van een stoel met vier poten. Er is keuze uit een afwerking in glanzend chroom, roestvrij staal of matzwart. Om een perfecte stabiliteit te garanderen, kan het draadframe tijdens de montage ter plaatse nauwkeurig worden ingesteld.

Draaiend onderstel : het luchtige, elegante draaiend onderstel van grand lui past met zijn organische design bij de zitting. Het kan chroomglanzend, matzwart of in roestvrij staal worden uitgevoerd. Een speciaal mechanisme dat de stoel bij het opstaan automatisch in de uitgangspositie terugdraait, zorgt voor extra comfort.

Natuurhout: kruiselings verbonden en licht uitlopende poten met zichtbare houtverbindingen onderstrepen het vakmanschap en geven grand lui een grote stabiliteit. Een lichte ronding past perfect bij de elegante zitting.

Bekledingen: net als bij een kledingstuk wordt de bekleding van de gewelfde rug aangespannen, terwijl aan de binnenzijde een aantrekkelijk plooienpatroon ontstaat dat subtiel doet denken aan een glimlach. Gaat je voorkeur uit naar leder, dan heb je de keuze tussen slijtvast en onderhoudsvriendelijk gepigmenteerd leder of onbehandeld natuurlijk leder. Ga je liever voor stof, dan kies je voor vocht- en temperatuurregulerende wol.

cubus pure
cubus pure© TEAM 7

cubus pure

cubus pure is een modulair corpussysteem voor alle woonruimtes. Typerend zijn de strakke vlakken en kanten. Gekleurd glas omvat de fronten en zet het natuurhout in de kijker. Dit ontwerp van Sebastian Desch werd bekroond met een iF product design award 2014.

De elegante omlijsting in gekleurd glas van cubus pure werkt als blikvanger voor de met de hand gesorteerde fronten. De fijne glaskanten en de terugwijkende sokkel zorgen voor een lichte, zwevende look. Het modulaire corpussysteem van cubus pure biedt met zijn talrijke hoogtes, breedtes, dieptes en verschillende houtsoorten alle vrijheid.

Jacob Strobel

Met hout – de meest warme en authentieke grondstof – wijdt Jacob Strobel zich aan een vernieuwende interpretatie van vakmanschap. Hij ontwerpt stoelen, tafels, banken, bedden en vrijstaande meubelen in een klaar en elegant design. Daarnaast zet de ontwerper in op technische functies die gebruikers maximaal comfort bieden. De accenten die Strobel in zijn ontwerpen legt, zijn altijd functioneel en nooit louter decoratief. In de voorbije jaren heeft Jacob Strobel voor zijn ontwerpen – nu al klassiekers in de designwereld – talrijke internationale designbekroningen ontvangen.

Zo is de doorontwikkeling van zijn lui stoel naar de grand lui opnieuw een opmerkelijke realisatie. Met de grand lui toont Jacob Strobel een harmonieuze combinatie van comfort en elegantie die kenmerkend is voor al zijn ontwerpen. Ambachtelijke details maken het verschil.

Centraal in het werk van Strobel staan stoelen, tafels, banken en bedden. Meubilair dat in direct contact met ons staat, dat ons draagt, dat we begrijpen en bezitten.

Van 2009 tot 2014 heeft Jacob Strobel (°1978, Würzburg, Duitsland) als hoofd van de ontwerpafdeling intensief bijgedragen aan de uitstraling en de portfolio van het Oostenrijkse merk. De ontwerper werd opgeleid tot meubelmaker in de meubelmakerij van zijn oom. Om ook meer creatief te kunnen werken, ging hij houtontwerp studeren aan de faculteit toegepaste kunst Schneeberg in Duitsland.

Nu leidt Strobel als professor in houtvormgeving in Schneeberg de opleiding houtvormgeving met nadruk op meubel- en productdesign. Daarnaast is Jacob Strobel nog altijd freelance ontwerper voor TEAM 7. In zijn ontwerpen zoekt Strobel naar een diep begrijpen van het materiaal, de constructie en de functie. Vakmanschap vormt de basis, de technologie levert de prestaties en de natuur zorgt voor het evenwicht.

Jacob Ströbel
Jacob Ströbel© TEAM 7

**

Sebastian Desch

De tijdloze ontwerpen van Sebastian Desch laten zich opmerken door hun evenwichtige verhoudingen, functionele details en het sensuele gebruik van hout. Een passie voor hout en vakmanschap ligt aan de basis van zijn ontwerpen. De traditionele, ambachtelijke details zijn nooit artificieel, maar maken deel uit van een elegant design dat altijd een emotionele warmte bezit. En dat werkt: de voorbije jaren werd het hoofd van TEAM 7’s designafdeling veelvuldig met internationaal gerenommeerde designprijzen bekroond.

Hout fascineerde de ontwerper van kindsbeen af. Tekenen en spelen met hout waren zijn favoriete activiteiten. Aan de gerenommeerde HTBLA Hallsstatt voltooide hij een vijfjarige opleiding in interieurarchitectuur en meubelontwerp. Tegelijk perfectioneerde hij zijn vakkennis als meubelmaker. Hij leerde werken met vormen en materialen en legde zo de basis voor zijn verdere carrière, die hij begon als projectleider in een architectenbureau. In 2008 werd Sebastian Desch aangenomen bij TEAM 7 als ontwerper.

Als hoofd van de ontwerpafdeling is hij sinds 2015 verantwoordelijk voor nieuwe producten en evoluties in de bestaande lijnen, maar ook voor de architecturale presentatie van het TEAM 7 merk. Zo zijn de concepten voor de TEAM 7 fotoshootings en de ontwerpen voor de beursstanden in Keulen, Milaan, Wenen en Basel van zijn hand.

Sebastian Desch
Sebastian Desch© TEAM 7