Stijlvol onzichtbaar

Trendy elegantie. Is dat teveel gevraagd voor een tv-toestel? We hebben het eerlijk gezegd wel gehad met dat grote, zwarte scherm, dat de hele kamer vult. Hoe discreter, hoe beter. De QLED TV van Samsung is perfect in het interieur geïntegreerd en afgestemd op ieders wensen. Look, kabels, ondersteuning, … Alles draagt ertoe bij om het scherm, dat nochtans steeds groter wordt, te laten ‘verdwijnen’.

In tegenstelling tot wat sommigen misschien zouden verwachten, heeft de tv niet te lijden onder de diversiteit van moderne communicatiemiddelen waarover we vandaag beschikken. Integendeel, de tv heeft een gigantische sprong voorwaarts gemaakt met de komst van de nieuwe technologieën, waaronder de UHD, die wordt benadrukt door de QLED-technologie. Een spectaculaire stap voorwaarts. De steeds grotere afmetingen van de tv-toestellen wierpen een nieuwe vraag op: wat doen we met dat grote, zwarte scherm wanneer we geen tv kijken? Samsung, marktleider op het gebied van tv’s, stelt nu een oplossing voor, die straks niet meer weg te denken zal zijn: met de Ambient Mode-technologie is het merk erin geslaagd het zwarte scherm, dat vaak een doorn in het oog is, op een vernuftige manier weg te toveren. Voor wie nog twijfelde over de aankoop van een grote tv, is de knoop nu snel doorgehakt.

Een scherm dat in elk interieur opgaat

Met de Ambient Mode kan je je tv doen opgaan in de ruimte. Zo wordt je toestel een deel van het behangpapier, de bakstenen muur, de kleur van de verf of de motieven van de wand waartegen het is bevestigd – of mogen we zeggen, geplakt? Maar dat is niet alles. Het kan ook een bepaald design aannemen, zoals een schilderij of een genummerde afdruk van een bekend fotograaf. Je kan natuurlijk ook je eigen, favoriete foto op het scherm zetten. Nog een mogelijkheid is van je scherm een reusachtig infobord te maken, waarop je de datum, het uur, de temperatuur of, waarom niet, het live nieuws weergeeft. Laat je verbeelding de vrije loop of volg je mood van het moment.

Hoe werkt de Ambient Mode? Met je smartphone en de app SmartThings scan je de muur achter je tv die, na berekening, het uitzicht van de muur trouw nabootst. De coherentie in de kleuren en de continuïteit van de motieven is zo perfect dat ze je scherm haast letterlijk met de achtergrond doen versmelten. Wil je van je tv-toestel echter een waar designobject maken, dan biedt Samsung je een ruime keuze aan ontwerpen aan om je scherm te personaliseren. Om terug over te schakelen op het klassieke gebruik van de tv volstaat een klik op de afstandsbediening. Zo keer je terug naar de traditionele modus en de eerste functie van de tv.

Daarnaast maakt de Ambient Mode gebruik van een ingebouwde sensor van het omgevingslicht. Het beeld wordt automatisch aangepast en de luminositeit of de zachtheid varieert in functie van de sfeer en het tijdstip. Zo wordt het energieverbruik tot een minimum beperkt.

Alles moet weg

Voor een luchtige ruimte, die plaats laat voor de inspiratie van de bewoner, wilde Samsung die vervelende kabels uit de weg ruimen. Een onzichtbare aansluiting was de oplossing. Zo is het tv-toestel nog met slechts één kabel verbonden met de One Connect Box, een externe box waarop alle randapparatuur is aangesloten. Zo kan je je toestel gelijk waar in de kamer plaatsen.

Wie droomt van een stevig scherm dat alle voorwaarden van een homecinema vervult en in de hoogte aan de muur hangt, moet niet meer twijfelen. De nieuwe QLED TV van Samsung beschikt over een ingenieus bevestigingssysteem, No Gap Wall-Mount, waarmee je het scherm letterlijk tegen de muur kan plakken.

Ontdek hier de andere artikels van dit dossier.