Spa, een oppeppende citytrip

© Getty Images/iStockphoto

Spa is een kuuroord dat bekendstaat om zijn eersteklas behandelingen. De stad ligt verscholen te midden van een schitterende en unieke natuur. Niets beters om de herfstblues te bestrijden met flink wat frisse lucht en een wellnesskuur!

Als de eerste koude zijn intrede doet en de dagen korten, hebben we soms de neiging om somber te worden… Midden in de Ardennese bossen is de stad Spa the place to be voor een oppeppend wellnessverblijf! Weekendesk kan je daarbij helpen.

Naar de thermale baden!

Je kunt onmogelijk de streek bezoeken en een van de grootste genoegens overslaan die het kuuroord biedt: de thermen. De stad Spa houdt de traditie van thermale baden al sinds 1868 in ere, de tijd waarin de welgestelden elkaar hier troffen om er weer bovenop te komen. Zo ook koningin Marie-Henriette die zelfs haar naam aan een van de bronnen gaf. In die periode kreeg de stad vanwege zijn internationale faam de bijnaam ‘Het café van Europa’. Tegenwoordig bezoeken allerlei soorten mensen Spa maar de troeven van dit kleine, charmante stadje blijven bewaard. Men gaat er nog altijd naartoe om zichzelf onder te dompelen in de weelderige sfeer van weleer en om van de weldaden van moeder natuur te genieten.

Spa, een oppeppende citytrip
© Getty Images/iStockphoto

Wellnesswater

De thermen van Spa hebben nog altijd hun trouwe aanhangers die heilig geloven in de weldaden van dit natuurlijk bronwater. Er worden gelaats- (hydraterend, antiveroudering, energie) en lichaamsverzorging en zelfs kuren voor moeder en baby aangeboden. Een holistische benadering die onze conditie een oppepper zou moeten geven! Een andere variant op het thema water: de bronnenroute. Een prima uitvlucht om de stad en zijn omgeving te verkennen door te wandelen van bron naar bron die ieder kenmerkend zijn voor de streek.

Aanrader: het Radisson Blu Palace Hôtel dat aan de thermen grenst, stelt een hotelarrangement voor met inbegrip van een volledige dag in de thermen van Spa.

Fitnessparcours

Om dit wellnessverblijf compleet te maken, staan er nog andere uitstapjes in de natuur op het programma. Er zijn meerdere arrangementen mogelijk, te beginnen met het fitnessparcours ‘Spa Reine’ waar je een twintigtal oefeningen kunt doen aan het begin van de Reickem Promenade. Gezinnen zijn meer dan welkom! Deze Ardennese streek biedt eveneens een breed scala aan wandelmogelijkheden van een paar kilometer of meer. Kaarten met verschillende wandelroutes zijn verkrijgbaar bij de toeristische dienst.

Spa, een oppeppende citytrip

Sportieve tochten

Voor de sportievelingen onder ons bestaat er ook een trailrunningparcours van 5 tot 30 km over aangegeven bospaden. Voor mountainbikers zijn er ook circuits van een twintigtal kilometer beschikbaar.