“Sneeuw, zon en après-ski”

De mogelijkheden zijn eindeloos in de Franse bergen. © Louis Vermoortel

Wintersport in Frankrijk prikkelt al je zintuigen. Laat je verleiden door sneeuw, snelheid en sensatie, maar evengoed door stijlvolle hotels en chalets, animaties voor kinderen en de bekende Franse skischool. Benieuwd naar wat je allemaal beleeft in de Franse bergen? Louis Vermoortel uit Roeselare deelt zijn ervaringen.

“Ik ski al negen jaar en kies rotsvast voor Frankrijk. Mijn meest recente skireis was naar Les Deux Alpes en mijn favoriet is Les Trois Vallées. In de beide gebieden heb je heel kwaliteitsvolle en bereikbare pistes. Vooral Les Trois Vallées is gigantisch. Elke dag kun je een andere richting uitgaan en iets nieuw ontdekken. Geen heerlijker gevoel dan zoeven van een zwarte piste, achter je kijken en dan zien waar je vandaan komt. Meestal ga ik tijdens de lesvrije week in februari, het is goedkoper en een goede combinatie met mijn studies aan de universiteit. Bovendien is de sneeuw uitstekend. Poedersneeuw tot mooie vaste sneeuw, je hebt het allemaal! Met mijn familie ga ik soms tijdens de paasvakantie naar Les Menuires, een ander dorpje in Les Trois Vallées. In deze periode heb je eveneens fantastische sneeuw, zeker in hoger gelegen gebieden dankzij de sneeuwkanonnen.

De Franse skigebieden zijn heel veilig.

Verder zijn de Franse skigebieden heel veilig, met veel EHBO-posten, voldoende personeel en een snelle zorg bij ongevallen. En of ik nu met mijn familie in een hotel verblijf of met vrienden in een jeugdherberg, we vinden altijd wat we zoeken, ook bars en uitgaansmogelijkheden. Vooral in Val Thorens en in Les Deux Alpes zijn de uitbaters keien in feestjes bouwen en dankzij de toffe sfeer leer je veel mensen kennen. Onlangs deed ik zelfs mee met een nachtelijke tocht op de rodelbaan, waarbij je op een donkere, verlaten piste van de berg glijdt. De max! Maar ik geniet evengoed van wellness. Geen heerlijker gevoel dan na een dag in de sneeuw relaxen in de sauna of op de massagetafel. Op een skivrije dag raad ik een wandeltocht in de bossen aan. De mogelijkheden zijn eindeloos!”

Zin om ook te gaan skiën? Neem een kijkje op de website van France Montagnes of op de website voor toerisme in Frankrijk.