Smart TV: slimme technologie op een groot scherm

Waar de smart tv enkele jaren geleden voor sommige mensen nog een curiositeit of een verwarrend technologisch snufje was, heeft hij vandaag een vaste plaats veroverd in de huiskamer van miljoenen tv-kijkers. Of je nu toegang wil hebben tot de meest uiteenlopende content of alle toestellen in huis wil besturen, de intelligente tv heeft een onweerstaanbaar IQ!

In 2017 waren meer dan de helft van de tv-toestellen die in de meeste landen werden verkocht, van het type smart tv. Een logische evolutie, rekening houdend met de gewoonten van de consumenten, die constant verbonden willen zijn met het internet en hun apps, ook wanneer ze voor hun tv zitten. China is in deze zin een voorloper: in de eerste helft van 2017 was 89% van de verkochte tv-toestellen van het type smart tv. Maar Europa doet stevig mee met de trend: hier was de smart tv goed voor 56% van het totale aantal verkochte toestellen. Dat was een jaar geleden. Sindsdien gaat de vraag naar efficiënte functies alsmaar in stijgende lijn. De tv-kijker van 2018 zweert bij streaming, zoekt content op talloze online sites, verwacht eenvoud en gebruiksgemak en wil een schitterend beeld. Het gemiddelde budget dat aan een nieuwe tv wordt besteed, is toegenomen, wat betekent dat de consument bereid is te betalen voor maximale kwaliteit en technologische hoogstandjes.

De tv en je huis: een onlosmakelijke band

Een intelligente en verbonden tv: een droom die voortaan binnen handbereik is. “Maar het ziet er allemaal zo ingewikkeld uit”, is een vaak gehoorde reactie. Veel mensen raken al ontmoedigd bij de gedachte alleen dat ze een ingewikkelde gebruikershandleiding zullen moeten bestuderen of denken dat ze niet overweg zullen kunnen met de verschillende functies. Samsung, leider op de televisiemarkt, heeft echter een smart tv voor het hele gezin ontwikkeld.

De Smart Hub van TV Samsung verschaft, op 1 scherm, snelle toegang tot al je favoriete content. Nooit meer eindeloos zoeken in ontelbare menu’s! Op basis van je voorkeuren krijg je bovendien ook aanbevelingen.

Het hele huis is aangesloten op de Smart TV van Samsung die werkt als … dashboard waarop je de werking van alle intelligente Samsung-toestellen kunt volgen.

De intelligente tv is bovendien een tv die je in een handomdraai installeert met behulp van je smartphone. Met de SmartThings-app installeer je je tv met slechts enkele kliks. Het toestel maakt zelf verbinding met al je apps. Je hoeft dus voortaan geen waslijst wachtwoorden en stappen meer te onthouden om de beschikbare diensten te activeren. Zo kan je bijvoorbeeld videostreaming gebruiken met dezelfde account als die op je smartphone of tablet.

Hoe groot het scherm ook is, het kan voor veel meer dienen dan alleen naar tv-programma’s kijken. Waarom zou je van een scherm naar een ander overschakelen om foto’s te bekijken? En is er iets vervelender dan om de haverklap te moeten opstaan om te gaan checken of de wasmachine al klaar is of je gratin dauphinois niet aan het aanbranden is in de oven, wanneer je gezellig in de zetel zit?

Via het Content Sync & Share-systeem zijn alle Samsung-toestellen onderling verbonden. Zo kan je zonder enige moeite de foto’s die je op je smartphone hebt staan, op je tv-scherm bekijken. Nog slimmer: op je telefoon kan je herinneringen programmeren aan uitzendingen die je ab-so-luut niet wil missen: een voetbalmatch, de finale van Top Chef of het concert van Adèle! Onmogelijk nog iets te missen …

Het hele huis is aangesloten op de Smart TV van Samsung, die als een echte Internet of Things (IoT) hub werkt: het is een dashboard, waarop je de werking van alle intelligente Samsung-toestellen kunt volgen. Met de app SmartThings kan je alles op het grote scherm zien en bedienen: de verlichting, de koelkast, de wasmachine, de thermostaat, de babycam in de kamer boven, …

Alles in goede handen

Al deze praktische functies zouden natuurlijk wat kunnen tegenvallen als je moest beginnen jongleren met een heel arsenaal aan afstandsbedieningen. Typisch dat je dan net degene die je nodig hebt, niet vindt! Maar dankzij de One Remote Control worden alle toestellen bestuurd met een enkele afstandsbediening met Smart Control: decoder, blu-ray- of dvd-speler, soundbar, … Het is een ultra vereenvoudigde afstandsbediening met maar een paar toetsen. De Smart Hub maakt dit technologische juweeltje zelfs nog gebruiksvriendelijker, want je kan alle content op één plaats bundelen. Wanneer je je tv aanzet, heb je onmiddellijk toegang tot de zenders, externe bronnen, apps, streaming en gaming. De Smart Hub, die al even intelligent is als zijn drager, herkent onmiddellijk de aangesloten toestellen. Wanneer superieure intelligentie zich ten dienste stelt van een tevreden publiek …

Ontdek hier de andere artikels van dit dossier.