Serfaus-Fiss-Ladis: een wereld vol belevenissen voor jong en oud

© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Daniel Zangerl
Toerisme Oostenrijk
Toerisme Oostenrijk
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

14 april 2022, 08:22 Bijgewerkt op: 26 april 2022, 09:32

Stel je een zonnig hoogplateau voor, met uitnodigende landschappen, leuke themawandelingen en andere speelse uitdagingen. Dat is wat het Tiroolse Serfaus-Fiss-Ladis je serveert. Deze vakantieregio pakt uit met ontzettend veel ideeën om kinderen en hun ouders een memorabele vakantie te bezorgen.

Jaren geleden sloegen drie dorpen in een zonnige hoek van Tirol de handen in elkaar om hun toeristische aanbod op elkaar af te stemmen. De plaatsjes hebben daarbij hun eigen charme bewaard. Zo ligt het kleine, rustige Ladis in de buurt van een imposante burcht. In de grootste en bekendste plaats, Serfaus, valt dan weer de Metro op, een ondergrondse zweeftrein door dit autoluwe dorp. En tussen die twee bevindt zich het compacte, al even lieflijke Fiss. Maar in welk dorp je ook verblijft, overal ligt een bonte waaier activiteiten, attracties en andere trekpleisters voor gezinnen klaar.

Serfaus-Fiss-Ladis: een wereld vol belevenissen voor jong en oud
© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner © Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Christian Waldegger

Zeven kindvriendelijke toppers voorgesteld.

1. Avonturenspeeltuin Murmliwasser

Om in Serfaus een dag vol avontuur te beleven, neem je best de Komperdell-kabelbaan naar boven. Als je in het tussenstation uitstapt, beland je meteen in een soort gigantisch natuurpretpark met uiteenlopende attracties. Een aanrader voor jonge kinderen is de avonturenspeeltuin Murmliwasser: naast klassieke speel- en klimtuigen, hindernis- en behendigheidsinstallaties zijn er ook originele uitdagingen en spelletjes rond water. Er is zelfs een goudwasstation en een grot waar je echte marmotten kunt zien.

* Extra kick: kinderen vanaf tien jaar kunnen over de bergwereld van Serfaus vliegen met de zipline Serfauser Sauser.

2. Belevenispark Hög

Iets verder lonkt nog meer pret in belevenispark Hög. Hier werden allerlei attracties uitgewerkt rond het thema bergboerderij en houthakkers. Naast een hindernissenparcours, een grote speeltuin en waterpret ontdek je ook enkele originele attracties: een memoryspel met gigantische melkkannen, een trampoline van ‘koeienvlaaien’ en een reuzenknikkerbaan.

* Pure adrenaline: een rit met de gezinscoaster Schneisenfeger, een rodelachtbaan door het landschap.

3. De avonturenbergen van Thomas Brezina

De bekendste kinderboekenschrijver van Oostenrijk liet z’n creativiteit de vrije loop en ontwierp drie avontuurlijke themapaden waarop de kids getrakteerd worden op raadsels. Maak je keuze uit het piratenpad in Serfaus, het heksenpad in Fiss of het onderzoekerspad in Ladis.

4. Zomerfunpark Fiss

Ook in Fiss kun je met de gondellift naar een boeiend speelpark op een berg. De attracties zijn niet alledaags. Je vindt er onder meer een tubingbaan waarin je in een ‘binnenband’ naar beneden suist, een dertien meter hoge toren met een reusachtig springkussen, een gigantische zandbak en een twee kilometer lange zomerrodelbaan (Fisser Flitzer). De Sky Swing-megaschommel lijkt weggeplukt uit een pretpark. En de Fisser Flieger is ronduit uniek: een soort deltavlieger voor vier personen die over een stalen kabel beweegt.

5. Sprookjes in Ladis

Even buiten het centrum van Ladis betreed je in een machtig bos de wereld van de mythische reus Wode. Overal liggen sporen van de reus, metershoge insecten en extra large regenwormen verborgen. Elders in Ladis nemen themawandelpaden je mee naar sprookjesachtige verhalen, bijvoorbeeld over waterbronnen en nimfen, of over een mythische tovenaar.

Serfaus-Fiss-Ladis: een wereld vol belevenissen voor jong en oud
© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner

6. Kinderclubs

Behoefte aan me- of we-time zonder de kinderen? Zowel in Serfaus als in Fiss kun je je kroost met een gerust hart achterlaten in de Murmli-Club of in de Mini-&-Maxi-Club. In beide clubs zijn er fantasierijke speeltuinen, leuke activiteiten, animatie en spannende excursies voor verschillende leeftijdsgroepen, van 3 tot 15 jaar. Alle begeleiders zijn professioneel geschoold.

7. Super. Sommer. Card.

Gasten die in geselecteerde logies overnachten, ontvangen de SUPER. SOMMER. CARD. bij aankomst in de accommodatie. Hiermee maak je onbeperkt gebruik van al de kabelliften, inclusief de belevenisparken op de berg. Via het gondelnetwerk bereik je de prachtige wandelroutes en maak je trektochten door de fascinerende alm- en bergwereld van Serfaus-Fiss-Ladis. Overigens behoren kinderanimatie in de twee kinderclubs, de wandelbus en begeleide bergwandelingen tot de voordelen voor alle gasten in Serfaus-Fiss-Ladis.

Meer info op www.austria.info of www.serfaus-fiss-ladis.at/nl.

Klik hier om terug te keren naar de overzichtspagina.