Samsung steekt MolenGeek een hart onder de riem

Succes is meer dan zakencijfers. Het betekent ook bijdragen aan een betere samenleving en het verschil maken in het leven van mensen wereldwijd. Deze filosofie ligt aan de basis van het partnership dat het Koreaanse bedrijf Samsung sloot met de coworkingruimte MolenGeek dat lokale jongeren steunt met hun start-up.

“Het begin van een intensieve samenwerking waarbij we onze producten en expertise ter beschikking stellen”, legt Koen Dekoning, woordvoerder van Samsung uit. “De uitwisseling van ideeën tussen de jonge ondernemers en Samsung’s specialisten zijn voor beiden partijen enorm verrijkend.”

MolenGeek brengt het start-up-gegeven naar een buurt waar ondernemerschap geen evidentie is. In hun gebouwen in het hart van de Brusselse deelgemeente Molenbeek, vinden lokale jongeren de perfecte bedrijfsruimte om hun projecten vorm te geven, en een omgeving om te netwerken en ervaringen uit te wisselen. Iedereen is welkom, ongeacht opleiding, geslacht, en sociale of culturele achtergrond.

Samsung steekt MolenGeek een hart onder de riem

“MolenGeek ondersteunen is een voor de hand liggende stap. Het project is het antwoord op de ongelijkheid waarmee jongeren uit Molenbeek worden geconfronteerd wanneer ze bijvoorbeeld gaan solliciteren. Wij delen hun passie voor ondernemen en technologische innovatie. Doel is de jongeren hun creativiteit en ondernemingszin te stimuleren. Ze beschikken niet altijd over de ‘juiste’ diploma’s of netwerk maar hun innovatieve mindset inspireert alle generaties. Ze de kans geven om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen is een belangrijke motivator voor ons”, aldus nog Koen Dekoning.

Internet of Things

Als partner van dit initiatief rust Samsung MolenGeek uit met hun producten, zodat de jonge ondernemers met de laatste nieuwe technologieën aan de slag kunnen. Daarnaast staat in 2017 ook een inhoudelijke samenwerking op de agenda. Op vraag van de jongeren zelf, houden specialisten hen op de hoogte van de nieuwste trends en evoluties in het digitale landschap, onder meer door workshops. Daarnaast werken Samsung en de oprichters van MolenGeek samen aan een training omtrent het Internet of Things, om de jongeren te inspireren rond opportuniteiten in dit domein.

Samsung steekt MolenGeek een hart onder de riem

Vandaag is Samsung een wereldspeler die zich onderscheidt met baanbrekende technologie. In zijn hart zal het altijd een beetje het kleine bedrijf blijven waarmee het succesverhaal in 1938 begon. Oprichter Lee Byung-Chull droomde ervan een groot en machtig merk uit te bouwen, eeuwig als de sterren aan de hemel. De zaak waarin hij noedels en gedroogde zeevruchten aan de man bracht, doopte hij daarom ‘Drie Sterren’, ‘Samsung’ in het Koreaans. Een sterke visie en hard werk leidde het Koreaanse bedrijf naar de productie van elektronica waarin het vandaag wereldleider is.

“Als techbedrijf hebben wij de verantwoordelijkheid om positieve verandering te stimuleren en mensen te helpen om een beter leven te leiden. Molenbeek is wereldberoemd doordat de gemeente naar aanleiding van de terreuraanslagen zo vaak negatief in het nieuws kwam. Onze samenwerking met MolenGeek kadert in ons corporate citizenship programma waarmee we wereldwijd projecten op het getouw zetten om uitzonderlijk talent van over de hele wereld aan het werk te zetten”, besluit Koen Dekoning.

Wil je meer weten? Ontdek inspirerende verhalen over technologie en innovatie op www.samsung.com/be/discover/