Reisverslag: het toppunt van Zwitserland

© Jurgen Groenwals

Majestueuze toppen, glinsterende meren, adembenemende panorama’s… er zijn vele redenen waarom Berner Oberland een van de meest populaire Zwitserse regio’s is. De bakermat van de skisport telt heel wat knappe skigebieden en een trio tot de verbeelding sprekende vierduizenders: Jungfrau, Eiger en Mönch.

“Waarom zou je in godsnaam met bus en trein van Adelboden naar Lenk gaan? Je houdt toch van de sneeuw?” Pertinente vragen die me een beetje verbouwereerd achterlaten. Samen met hotelmanager Anke Lock zit ik aan de lunch in The Cambrian in Adelboden. Het is treffend voor de sfeer gedurende deze trip, iedereen die ik ontmoet, heeft een ongekende passie voor sneeuw. Niet verwonderlijk, door de geografische ligging is het Berner Oberland erg sneeuwzeker, maar doordat de bergen er behoorlijk steil uit de aardkorst torenen zijn er relatief weinig skigebieden.

Reisverslag: het toppunt van Zwitserland
© Lenk-Simmental Tourismus

Op het programma van mijn ontdekkingsreis door het Berner Oberland staan drie valleien waar in de winter de weg zo goed als eindigt. Van het sportieve Adelboden reis ik naar het prachtige Lenk om vervolgens in het mondaine Gstaad mijn trip af te sluiten. De trein tekent paraat als comfortabel en rustgevend vervoersmiddel.