Pure wellness en pure natuur in Rijnland-Palts

© Dominik Ketz

Water, aarde en lucht hebben helende krachten en zijn goed voor je welzijn. Pure natuur, pure wellness. Ontdek de natuurpracht van Rijnland-Palts!

In water, aarde en de lucht sluimeren helende krachten. Er is niets natuurlijker, niets heilzamer. De natuur herbergt vele schatten die energie en vitaliteit aanleveren. Dat hebben de 17 kuuroorden en badplaatsen in Rijnland-Palts en Saarland goed begrepen: ze maken volop gebruik van deze schatten. Je botst er op een groot aanbod van behandelingen en activiteiten die vertrekken vanuit natuurlijke gesneesmiddelen. En voor elk wat wils: ieder van die plekken heeft een eigen focus.

De frisse lucht van het bos

Ogen dicht, diep ademhalen, je goed voelen: daar zijn de bossen van Rijnland-Palts uiterst geschikt voor. Neem nu het luchtkuuroord Rengsdorf, in het Wiedtal in de regio Westerwald. Het is er moeilijk kiezen tussen de diverse wandelroutes. Zoals de Klosterweg. Afwisseling genoeg, zoals het indrukwekkende sequoiabos, een speciale attractie die je uitnodigt om vanuit een houten ligstoel te bosbaden! Een perfecte omgeving om diep adem te halen en om van de zon en de heerlijke lucht te genieten.

Bosbaden kan je ook in het wereldberoemde Middenrijndal. In de omgeving van Boppard en Bad Salzig nodigen vele paden, zoals de RheinBurgenWeg of de Saar-Hunsrück-Steig, je uit tot een boswandeling. Met inbegrip van grandioze uitzichten over de grote Rijnbocht, de wijngaarden en enkele burchten langs de Rijn en natuurlijk de wijnbouwdorpen in de vallei. Overal krijg je de kruidige boslucht als metgezel mee. Die fantastische lucht heeft een positief effect op je lichaam en op je innerlijke balans.

Pure wellness en pure natuur in Rijnland-Palts
© Dominik Ketz

Helende aarde

Meer dan 100 jaar geleden ontwikkelde de natuurkundige Emanuel Felke de geneeskrachtige werking van aarde. Hij deed dat in Bad Sobernheim, een schilderachtig stadje aan de Nahe dat de leer van de Felke in leven houdt. Bad Sobernheim is Duitslands enige Felke-kuuroord. Alles draait er rond kuren met klei, de genezende aarde. Zo’n kuur versterkt je immuunsysteem, helpt je lichaam te ontgiften en doet nieuwe energie in je lichaam ontwaken.

Pure wellness en pure natuur in Rijnland-Palts
© Naheland-Touristik GmbH, Dominik Ketz

Gezond water en mediterrane vakantieflair

In het noordelijke Rijndal, omlijst door de gouden wijnbladeren van de riesling-wijnstokken, vind je de thermen van Bad Breisig en Bad Hönningen. Het mineraalrijke thermale water van deze kuuroorden aan de oevers van de Rijn heeft een positieve invloed op hart en bloedsomloop en verlicht reumatische klachten. In de Römer-Thermen in Bad Breisig borrelt het geneeskrachtige water kristalhelder uit de kraan van de overdekte drinkfontein. En in het Kristall-Rheinpark-Therme in Bad Hönningen nodigen binnen- en buitenbaden met een watertemperatuur van 35 graden en een pekelconcentratie van 1,5 procent je uit tot ontspanning. De omgeving doet de rest: ga te voet of met de fiets op ontdekkingstocht! En ’s avonds geniet je van de mediterrane flair op de Rijnpromenades en in de kuurparken van beide steden. Kortom: ontdek het veelzijdige aanbod van de traditionele kuuroorden en geneeskrachtige badplaatsen in Rijnland-Palts en combineer wellness met activiteiten in de verkwikkende natuur.

Schloss Arenfels, Bad Hönningen
Schloss Arenfels, Bad Hönningen

Benieuwd naar de pure wellness van Rijnland-Palts? Klik hier.