Proost… op Den Haag!

In Den Haag smelten trendy en authentiek samen in een grote diversiteit aan wereldkeukens. Lunchen met zicht op de haven, gerechtjes delen in een hippe hotspot of proeven van de beste koffie onder het dak van UNESCO-Werelderfgoed. Alles is mogelijk in culinair Den Haag!

1. Waterproef

Proost... op Den Haag!

Mag het voor u wat meer zijn? Dan is een bezoek aan Waterproef, gelegen in het hart van de jachthaven van Scheveningen, een absolute must. Het restaurant wordt dankzij zijn verfijnde Franse keuken met mediterrane en Aziatische invloeden, ongedwongen sfeer en fantastische ligging steevast getipt in verschillende eetgidsen. De ruime selectie aan champagnes, bourgognes, bordeaux en biologische wijnen in combinatie met de kennis van de sommeliers maakt dat Waterproef bij veel wijnliefhebbers bovenaan het lijstje staat. Leuk om weten: in 2017 werd het restaurant door Michelin als ‘kanjer aan de kade’ bestempeld.

Dr. Lelykade 25-27, Den Haag

2. Oker

Op de kaart van restaurant Oker worden bistroklassiekers aangevuld met internationale gerechten en onverwachte smaakcombinaties. Alles wordt in kleine porties geserveerd zodat je veel verschillende smaken kunt proeven. Klaar met eten en nog geen zin om naar huis te gaan? Geen probleem, de gezellige bar van Oker nodigt uit om nog na te borrelen. Het restaurant bevindt zich in het hart van de stad en het terras is een ware trekpleister.

Denneweg 71, Den Haag

3. Encore by Simonis

Proost... op Den Haag!

Een van de nieuwste hotspots in Scheveningen Haven is Encore, met veel passie gerund door de familie Simonis. Je geniet er van een brede keuze aan vis- en vleesgerechten met een knipoog naar de Aziatische keuken. Vader en zoon Simonis deden voor de inrichting van Encore inspiratie op in het Japanse restaurant Zuma en de Aziatische bistro Tao in hartje New York, bekend om de kosmopolitische sfeer en chique uitstraling. Hier tafel je op topniveau.

Dr. Lelykade 5, Den Haag

4. Jamey Bennett

Proost... op Den Haag!

Sharing is caring, bij Jamey Bennett kan je heerlijke kleine gerechtjes bestellen om met het hele gezelschap te delen. Wil je je eten helemaal voor jezelf houden, dan kan je kiezen voor een van de grotere gerechten op de kaart. De keukenbrigade van Jamey Bennett deed inspiratie op over de hele wereld. Het restaurant is gelegen op de Plaats, een van de oudste pleinen van Den Haag. Tip: ’s zomers is het heerlijk vertoeven op het terras, met uitzicht op de skyline van Den Haag.

Plaats 11, Den Haag

5. ’t Goude Hooft

Proost... op Den Haag!

’t Goude Hooft is de oudste herberg van Den Haag, al in 1423 werd er geschreven over taveerne In tgulde hoift. Het café-restaurant staat voor dagverse producten en een uitmuntende service, waarbij traditie en vernieuwing hand in hand gaan. Je kunt plaatsnemen in het restaurant, de serre, op de galerij of het grote terras dat zowel ’s zomers als ’s winters (verwarmd!) een trekpleister is. Bij ’t Goude Hooft is ook een hotel ingericht met luxueuze kamers.

Dagelijkse Groenmarkt 13, Den Haag

6. Hoender en Hop

Proost... op Den Haag!

Hoender en Hop is de nieuwe barbecue- en grillsensatie op de Grote Markt. Liefde voor no-nonsense barbecueklassiekers in de stijl van het Amerikaanse Zuiden gaat bij Hoender en Hop samen met een bourgondisch biermenu en een laid back-sfeertje. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is je mouwen opstropen en met overgave van je kip of ribbetjes genieten.

Grote Markt 25, Den Haag

7. Hop & Stork

Proost... op Den Haag!

Ruiken, zien en proeven. Daar draait het om bij Hop & Stork, een van de beste koffie- en chocoladehuizen van Nederland. De koffielounge is de uitgelezen plek om te ontspannen en te genieten van zoete en hartige lekkernijen gecombineerd met koffie of thee. Bovendien kan je ook een kijkje nemen in het open chocoladeatelier waar je ziet hoe truffel wordt gespoten en hoe de verse chocolade uit de kranen stroomt. Goed om weten: Hop & Stork bevindt zich in de Haagse Passage, het oudste winkelcentrum van Nederland dat is erkend als UNESCO-monument.

Passage 82, Den Haag

Lees hier de andere artikels van dit dossier.