Op verkenning in wandelparadijs St. Johann in Tirol

© Mirja Geh Photography
Toerisme Oostenrijk
Toerisme Oostenrijk
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

14 april 2022, 09:20 Bijgewerkt op: 26 april 2022, 09:42

Wandelen in de bergen is ánders. Dat ervaar je bij elke stap in de regio St. Johann in Tirol. Als natuurliefhebber, sportieve vakantieganger of samen met de kinderen – het natuurspektakel van zachte hellingen, zuivere lucht en steile kracht verveelt hier nooit.

Wie op zoek is naar een archetypische zomer in de bergen zit helemaal goed in de regio rond de charmante plaatsjes Oberndorf, St. Johann in Tirol, Kirchdorf en Erpfendorf. Deze hoek van de Kitzbüheler Alpen lijkt niet alleen uit een prentenboek geplukt, hier blijven de bergen je met hun pracht om elke hoek verbazen – met een romantisch meer, een onverwachte waterval, een duizelingwekkende kloof, een ruige rotsspits.

Op verkenning in wandelparadijs St. Johann in Tirol
© Mirja Geh Photography

Daarnaast is St. Johann in Tirol een echt wandelparadijs met een ruime keuze aan routes voor elke smaak. Maar ook fietsliefhebbers en avonturiers zullen zich hier niet gauw vervelen. Mooi meegenomen: tijdens of na de inspanning kun je je helemaal overleveren aan culinaire geneugten. In de dorpskernen kun je zowel naar traditionele eethuizen als naar trendy zaken. Maar misschien blijft een echte berghut midden in de natuur wel de mooiste plek om huisgemaakte streekspecialiteiten te proeven

Zoveel wandelideeën

De traagheid van een wandeltocht is nog altijd de beste manier om voeling te krijgen met de natuur – te voet heb je nu eenmaal meer tijd om rond te kijken en het landschap diep tot je te laten doordringen. Dat hebben ze ook in en rond St. Johann in Tirol goed begrepen. Dit wandelparadijs heeft een waaier goed gemarkeerde routes (200 km) voor elke smaak en elk niveau uitgewerkt: relaxte gezinswandelingen, sprookjesachtige themaroutes en stevige, sportieve dagtochten. In het zomerseizoen zijn er interessante begeleide tochten naar bepaalde trekpleisters in de regio of rond thema’s als kruiden, bergweiden of nachtelijke hemels.

Op verkenning in wandelparadijs St. Johann in Tirol
© Mirja Geh Photography

Meerdaagse tocht

Wat langer en uitgebreider in de fascinerende bergwereld duiken? Dat kan perfect met een meerdaagse wandeltocht over een van langeafstandspaden. Een topper is de ‘Koasa Trail’ of ‘Pad van de Keizer’, genoemd naar de plaatselijke bergketen ‘Wilder Kaiser’. Het is een haalbare tocht die je in vijf dagetappes van 13 à 20 km door een van de mooiste landschappen in Tirol brengt. Een paar dagen lang worden bergweiden, kapelletjes, eenzame boerderijen, stukken bos, imposante panorama’s en frisse bronnen je biotoop. De beroemde Wilder Kaiser zie je elke keer weer vanuit een andere hoek. Uiteraard zijn er genoeg berghutten onderweg. Overnachten kan in comfortabele logies in verschillende dorpen. Na afloop heb je uiteindelijk 86 km afgelegd en 4.700 hoogtemeters overbrugd.

Fietsfun

Ook fietsers kunnen dit fraaie stuk Tirol zo goed als onbeperkt verkennen op een racefiets, toerfiets, mountainbike of e-bike. Talloze routes en trails voor elke voorkeur doorkruisen de valleien en hellingen van dit afwisselende berglandschap. Ook de infrastructuur is top: er zijn veel fietsvriendelijke stopadressen en dito hotels, voldoende oplaadpunten voor e-bikes en genoeg fietsverhuurders. Wie dat wil, kan ook meegaan op een begeleide biketour of zijn techniek onder deskundige begeleiding bijschaven.

Fun & adrenaline

Op zoek naar meer avontuur? Voor rasechte alpinisten en relaxte bergbeklimmers biedt St. Johann in Tirol genoeg variatie: klimroutes, via ferrata’s en klimbossen. Maar ook raften, canyoning, een zipline, ballonvaart, paragliding of tandemsprong behoren tot de mogelijkheden.

Kinderen kunnen dan weer hun eigen kicks beleven op de reuzenglijbanen van verschillende buitenzwembaden. Een aanrader is verder Moor & More-Erlebniswelt: dit avonturendomein in een prachtige hoogveengebied heeft twee belevenispaden, een buitenspeeltuin en speelse opdrachten.

Meer info op www.austria.info of www.kitzbueheler-alpen.com

Klik hier om terug te keren naar de overzichtspagina.