Op de piste in Zell am See-Kaprun

© Nikolaus Faistauer Photography

Zell am See-Kaprun hoeft eigenlijk geen reclame meer. Met 138 kilometer pistes, uitdagende snowparks en fantastische freeride afdalingen behoort de regio tot de absolute skitop van Oostenrijk.

Wie de eerste keer langs de oevers van het meer van Zell am See staat, kan het moeilijk geloven: hierboven en in het nabijgelegen Kaprun kan je skiën als in weinig andere wintersportregio’s in Oostenrijk. Hoe dat komt? Wel, de natuur helpt een handje. Het skigebied Zell am See-Kaprun bestaat eigenlijk uit drie verschillende skigebieden die samen een fantastisch gevarieerd gebied vormen: Kitzsteinhorn, Schmittenhöhe en Maiskogel.

Qua sneeuwzekerheid kan je moeilijk beter zitten. En mocht het al eens tegenvallen qua neerslag, dan merk je snel dat dit skigebied volgestouwd staat met skikanonnen. Altijd sneeuw dus. Niet dat er weinig sneeuw ligt, want hier start het wintersportseizoen in oktober. Met dank aan de gletsjerpistes van de Kitzsteinhorn. Het is trouwens ook diezelfde Kitzsteinhorn waar freeriders zo graag hun sportieve hart ophalen. Idem dito voor wie van boebelpistes houdt, of op zoek is naar straffe funparks.

Op de piste in Zell am See-Kaprun
© Gletscherbahnen Kaprun AG

Op de Schmittenhöhe vind je dan weer afdalingen voor alle niveaus van skiërs. Dit is zowat de ‘huisberg’ van Zell am See-Kaprun. Hier kan je ook terecht voor de langste funslope ter wereld: meer dan 1.300 meter adrenaline qua speed en techniek! Nog één topper op de Schmittenhöhe: ’s avonds ga je hier skiën op verlichte pistes. Da’s telkens opnieuw een bijzondere belevenis. Terwijl je onder de spots naar beneden glijdt, zie je diep onder jou de dansende lichtjes van Zell am See by night.

De Maiskogel in Kaprun is dan weer dé berg bij uitstek voor families en beginnende wintersporters. Rustig, lieflijk en gemoedelijk kan je hier van de skipistes genieten.

Op de piste in Zell am See-Kaprun
© Schmittenhöhebahn AG – Johannes Felsch

Wat onthouden wij zélf van Zell am See-Kaprun? Geen twijfel mogelijk: dit is het eldorado voor wie eens graag buiten de pistes skiet. Op maandag kan je met een skigids heerlijk de backcountry van het skigebied ontdekken. Niet te versmaden.

Arrangement

3 X SKI & FUN

Alpine Superior Hotel Barbarahof ****s in Kaprun-Zell am See

– 3 overnachtingen incl. Barbarahof verwenpension

– 3 dagen skipas voor de gletsjer Kitzsteinhorn en de hele regio

– 600 m² Vital-SPA

– Gratis skibus en dorpsbus (halte voor het hotel)

– Van 15/11/2018 tot 5/5/2019

– Vanaf 450 euro per persoon

www.hotel-barbarahof.at

Op de piste in Zell am See-Kaprun
© Hotel Barbarahof

Ontdek hier meer over Zell am See-Kaprun.