Op de piste in Ötztal

© Ötztal Tourismus / eye5

Op zoek naar het walhalla van de wintersport? Zoek niet langer en strijk neer in het Ötztal. Sölden, Obergurgl-Hochgurgl en Hochoetz wachten vol ongeduld op jou!

Het langste zijdal in Tirol is de thuisbasis van elke doorgewinterde wintersporter: welkom in het Ötztal. Hier wordt winter in superlatieven geschreven. Beeld je even in: je staat midden op een lange, perfect geprepareerde skipiste, ergens op 2.500 meter hoogte. Je haalt even diep adem en kijkt om je heen: meer dan 250 toppen boven de 3.000 meter hoogte rondom je. Door zijn heerlijke hoogte geeft het Ötztal je daardoor absolute sneeuwgarantie van november tot begin mei. Een zekerheid die je natuurlijk ook te danken hebt aan de gletsjerskipistes. Je kan zorgeloos van het wintersportaanbod genieten dankzij de Ötztal Superskipass geldig op 356 pistenkilometers, 90 liften en 6 skigebieden.

Op de piste in Ötztal
© Ötztal Tourismus / G.E.

Als enige skigebied in Oostenrijk kan je in het Ötztal met de kabelbaan drie toppen boven de 3.000 meter bereiken: de BIG 3. De BIG 3 Skirally laat je langs de mooiste en hoogste punten van Sölden skiën én de bijhorende kiekjes maken. Van superlatieven gesproken! Maar hoofdzaak is en blijft natuurlijk de perfecte wintersportkwaliteit. Ook de nieuwe James Bond-belevingswereld ‘007 ELEMENTS’ verdient de beoordeling “absoluut buitengewoon”. De cinema-installatie ligt op de 3.048 meter hoge Gaislachkogel in Sölden en toont de fascinerende wereld van James Bond.

Op de piste in Ötztal
© Bergbahnen Sölden / Christoph Nösig

Een goeie tip voor wie van hoogstaande gastronomie houdt: in het bergrestaurant Hohe Mut eet je niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk op topniveau. Ook de Schönwieshut en de 360°-panoramabar ‘Top Mountain’ doen op culinair vlak trouwens meer dan hun duit in het zakje. Maar vergis je niet: skiën mag dan van topniveau zijn, toch heeft het Ötztal ook een uitgesproken familievriendelijke kant. Een leuke familieplek in het dal is bijvoorbeeld het lieflijke (en toch sneeuwzekere) Hochoetz-Kühtai.

Koud gekregen van zoveel wintersport? Laat je lijf opwarmen en verwennen in een van de beste thermen van Oostenrijk: de Aqua Dome in Längenfeld.

Arrangement

WINTERSPECIAL IN HET ÖTZTAL

– 7 overnachtingen in categorie naar keuze

– 6 dagen Ötztal Superskipass

– Ski- en snowboardmateriaal (optioneel)

– Van 15/11/2018 tot 21/12/2018 en van 1/4/2019 tot 28/4/2019

? Vanaf 709 euro per persoon in een appartement, 989 euro per persoon in een ***-hotel en 1.059 euro per persoon in een ****-hotel

Ontdek hier meer over alle activiteiten in het Ötztal.