Op de piste in Lech Zürs am Arlberg

© Josef Mallaun - Lech Zürs Tourismus GmbH

Lech Zürs am Arlberg: dat is skiën waar de wieg van de wintersport stond! Al meer dan een eeuw lang staat Lech Zürs am Arlberg borg voor massa’s sneeuw, gastvrijheid, traditie en gesofisticeerde rust.

Niet voor niets behoort Lech Zürs am Arlberg, allebei heerlijk genesteld aan de voet van de fantastische Arlberg, tot het selectieve kransje van ‘Best of the Alps’. Meer dan 110 jaar geleden werd hier de allereerste skiles gegeven. Gaandeweg is Lech Zürs am Arlberg uitgegroeid tot een absolute topbestemming voor wie van topwintersport, klasse, rust en kwaliteit houdt. Het skigebied is bijzonder uitgestrekt. Iedereen komt daardoor aan zijn skitrekken: zowel de schuchtere beginneling als de ervaren rot in het vak.

Op de piste in Lech Zürs am Arlberg
© Josef Mallaun – Lech Zürs Tourismus GmbH

Lech Zürs am Arlberg is bovendien bekend als een van dé hotspots voor wie buiten de pistes wil skiën. Maar liefst 200 kilometer hoogalpiene diepsneeuw wacht er op jou. Een goede tip: neem een ervaren skigids mee. Die zal je de fijnste uithoeken van het immense freeridedomein leren kennen.

Ondertussen is ook de ‘Weiße Ring’ legendarisch geworden: het is een tocht van 22 kilometer die je rond Lech en Zürs brengt. In januari is het een competitie waaraan iedereen kan deelnemen. De rest van het seizoen kan je het circuit op eigen houtje afskiën. Gewoon zalig!


Lech Zürs am Arlberg is niet alleen bijzonder sneeuwzeker, het is ook op andere vlakken een absolute topbestemming. In beide dorpen hangt een ontspannen, informele sfeer die toch klasse uitstraalt. Charmante huisjes, maar ook elegante vijfsterrenhotels en vakantiewoningen: iedereen vindt wel wat hij/zij zoekt. Gastronomisch veeleisend? Ook dat is geen probleem. Geen enkel ander dorp in Oostenrijk telt evenveel restaurants met koksmutsen als Lech Zürs am Arlberg. Da’s mateloos genieten. Even mateloos als wanneer je op of naast de pistes op je latten staat.

Op de piste in Lech Zürs am Arlberg
© Daniel Zangerl – Lech Zürs Tourismus GmbH

Nog één tip: als je op het einde van het seizoen gaat, pik dan ook het ‘Tanzcafé Arlberg’ mee, een muziekfestival vol swing en schwung!

Arrangement

TANZCAFÉ ARLBERG

– 3, 4 of 7 overnachtingen in een accommodatie naar keuze

– Gratis toegangsticket tot alle concerten van het festival ‘Tanzcafé Arlberg’

– Tanzcafé Arlberg CD

– Ski Arlberg skipas – toegang tot het grootste skigebied van Oostenrijk

– Van 1/4/2019 tot 18/4/2019

– Vanaf 360 euro per persoon

Ontdek hier meer over dit gebied.