Model en actrice Laetitia Casta, Fabio Quartararo, wereldkampioen in de MotoGB-klasse, en Yvan Bourgnon, oprichter van The SeaCleaners, zijn de Free Spirits van de campagne ‘Free the sea’.

Ontdek “Free the sea”, een milieuvriendelijke collectie met een hoog rock-gehalte

IKKS
IKKS
Partner content

Partner content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

9 mei 2022, 08:12 Bijgewerkt op: 16 mei 2022, 16:15

Op 10 mei is het weer Mother Ocean Day. De dag waarop we mensen willen sensibiliseren voor plasticvervuiling in zee en we ons de vraag stellen hoe we zélf een steentje kunnen bijdragen voor een schoner milieu.  Ook in de modewereld nemen bepaalde spelers hun verantwoordelijkheid door resoluut te kiezen voor biologische of gerecycleerde materialen. Zoals IKKS met ‘Free the Sea’.

De toekomst van onze planeet hangt nauw samen met die van onze oceanen. In totaal bestrijken ze 70 % van het totale aardoppervlak, dat is niet niks. Maar door al het plastic afval veranderen onze zeeën in een stortplaats, waardoor ze geen normale leefomgeving meer kunnen zijn voor levende organismen, dieren of planten.

Deze milieu- en klimaatcrisis heeft voor een bewustwording gezorgd, zowel bij de consument als in de mode-industrie. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, kunnen we bijdragen tot een groenere toekomst voor de planeet.

Een milieuvriendelijke kleerkast

Door duurzamer te consumeren, fast fashion te beperken en afval te recycleren, kan iedereen meewerken aan verandering. En daarmee bedoelen we niet enkel de consument. De mode-industrie is een van de meest vervuilende sectoren, en bepaalde spelers uit de modewereld nemen hun verantwoordelijkheid door resoluut te kiezen voor biologische of gerecycleerde materialen. Zo ook IKKS.

Het Franse merk ontwikkelt de laatste jaren een milieuvriendelijker beleid om de nieuwe ecologische garderobe van de Free Spirits samen te stellen. De slogan? “We maken de wereld van morgen niet met de kleding van vroeger.”

De milieuvriendelijke collectie ‘Free the sea’ van IKKS bestaat voor 50 % uit biologisch katoen en voor 50 % uit SEAQUAL® YARN, een polyestergaren gefabriceerd van plastic afval uit de zee.

IKKS zet zich in voor de oceanen

Het mooie liefdesverhaal tussen IKKS en de zee begon met oprichter Gérard Le Goffe. Zijn passie voor de oceaan en navigatie zorgde ervoor dat de enige échte matrozentrui in het DNA  van het modemerk werd opgenomen.

IKKS wil zijn eigen ecologische voetafdruk op een bescheiden, authentieke en geëngageerde manier kleiner maken. Daarom lanceerde het merk de milieuvriendelijke collectie “Free the sea” met voornamelijk zwart en wit, en een stevig rock-gehalte.

De limited edition capsulecollectie bestaat uit 30 referenties voor het hele gezin. Volledig in lijn met de free rock spirit van de IKKS-fans zijn de jasjes, jurken, T-shirts, polo’s en badkleding gecustomized met doodshoofdemblemen en bliksems.

5 % van de verkoop van de collectie “Free the sea” wordt gedoneerd aan de ngo The SeaCleaners. Met een aankoop uit deze collectie help je plastic vervuiling in de oceaan te bestrijden.

Duurzaam en stijlvol

De collectie ‘Free the sea’ heeft niet alleen versterkte naden voor een langere levensduur, maar bestaat ook voor 50 % uit biologisch katoen en voor 50 % uit SEAQUAL® YARN, een hoogwaardig gerecycleerd polyestergaren. Dit garen wordt gemaakt van plastic afval dat Seaqual Initiative uit de zee haalt. Deze organisatie werkt met partners uit de hele wereld om de oceanen te helpen schoonmaken en de mensen te sensibiliseren voor het probleem van afval in zee.

Maar IKKS gaat nog een stap verder. Als sponsor van de ngo The SeaCleaners doneert het merk 5 % van de verkoop van de collectie ‘Free the sea’ aan de organisatie ter ondersteuning van het project om het Manta-schip te bouwen. Deze ecologische fabriek-boot zal tussen de 5000 en 10.000 ton plastic afval uit zee per jaar verzamelen, verwerken en terugwinnen. Met een aankoop uit deze collectie help je plastic vervuiling in de oceaan te bestrijden.

Bekijk de collectie ‘Free the sea’ van IKKS in de winkel en op ikks.com