Ontdek en beleef het nieuwe pekel- en modderbadkuuroord in Bad Sassendorf

© Volker Beushausen

Pekel en modder in Noordrijn-Westfalen? De aloude kuuroordtraditie in Bad Sassendorf kreeg er aantrekkelijke nieuwigheden bij.

Wellness nam de voorbije jaren een flinke vaart. Een glorieus verleden volstaat niet langer voor kuuroorden. Zo investeerde het pekel- en modderbadkuuroord Bad Sassendorf, in Noordrijn-Westfalen,voor meer dan 20 miljoen euro in het kuurpark en in de Börde Therme met bad- en saunafaciliteiten. In het geheel vernieuwde kuurpark tref je tal van plekken waar je rust en ontspanning vindt. Maar ook beweging! In de zomermaanden staan bijvoorbeeld wekelijkse cursussen zoals ‘Fit in het kuurpark’ of ‘Yoga in het gradeerwerk’ op het programma. De Rosenaubeek kreeg opnieuw zijn natuurlijke loop en het kuurpark biedt een verscheidenheid aan recreatie- en beleveniszones, waaronder een avonturengolfbaan, een blotevoetenpad en een bewegingspark met trainingstoestellen en touwenparcours.

Ontdek en beleef het nieuwe pekel- en modderbadkuuroord in Bad Sassendorf
© Klaus Peter Kappest

Gradeerhuis

Pekel is een natuurlijk mengsel van bronwater, zouten en waardevolle mineralen. Het gradeerhuis is het pronkstuk van het kuurpark. Gradeerwerken worden gebruikt bij zoutwinning, maar ook in kuuroorden, ter wille van de zilte lucht, die aan zeelucht doet denken. De inspirerende architectuur in Börde Therme nodigt je uit om gezond in en uit te ademen. Wat dacht je van loopbruggen over drie niveaus? Van een zonneterras boven op het gradeerwerk met een prachtig uitzicht over het kuurpark?

Drijvend zwembad

Daarnaast bedacht Börde Therme tal van nieuwigheden, zoals een sauna en een ontspanningsruimte in het gradeerwerk en het zogenoemd drijvende zwembad. De techniek achter dat nieuwe drijvende zwembad is uniek en ingenieus. De natuurlijke pekel van Bad Sassendorf met een zoutgehalte van net geen 8% wordt in de gradeerinstallatie opgewaardeerd tot 15%, gefilterd en in het drijvende zwembad geleid. Het water krijgt zo een zeer hoog drijfvermogen, vergelijkbaar met dat van de Dode Zee. Daarna ontspan je in het nieuwe buitengedeelte van de spa, uniek voor Duitsland. Dat werd uitgebreid met bijna 6.000 vierkante meter. Maak gebruik van de nieuwe kookhut (Kelo-sauna), de panoramasauna, het grote relaxhuis en de aantrekkelijke buitenbaden! Goed om te weten: er bestaan verschillende arrangementen voor lange én voor korte verblijven, een basispakket met twee overnachtingen en aanvullende pakketten met extra overnachtingen en wellnessdiensten.

Ontdek en beleef het nieuwe pekel- en modderbadkuuroord in Bad Sassendorf
© Volker Beushausen

Excursies en arrangementen

Kuren doe je natuurlijk niet de hele dag. Het kuurpark en het kuuroord grenzen direct aan het stadscentrum. Bad Sassendorf charmeert met zijn vele kleine winkeltjes en zijn gezellige cafés en restaurants. Hotels, pensions en vakantiewoningen leggen hier van oudsher de nadruk op gastvrijheid en service. En in Bad Sassendorf bots je het hele jaar door op culturele en andere evenementen. Aantrekkelijke fiets- en wandelroutes maken de afwisseling volledig en in de omgeving zijn er interessante excursiebestemmingen. Zo is er het historische stadje Soest. Een andere aanrader is de ook bij Duitsers zeer populaire Möhnesee. Dat is het grootste stuwmeer van Europa en ligt aan de voet van het natuurpark Arnsberger Wald.

Ontdek en beleef het nieuwe pekel- en modderbadkuuroord in Bad Sassendorf
© Helene Janzen
Ontdek en beleef het nieuwe pekel- en modderbadkuuroord in Bad Sassendorf

Ontdek de kuuroordtraditie en nieuwigheden op Bad-Sassendorf.de.