Norderney, het Waddeneiland voor genieters

© Janis Meyer

Mondaine badplaats, culinair paradijs, werelderfgoed: het Waddeneiland Norderney is het allemaal. Hier vind je het grootste thalassohuis van Duitsland.

Je kiest graag voor een wellnesservaring met dat ene tikkeltje extra? Duitslands oudste Noordzee-kuuroord vind je op het Oost-Friese Norderney. Hier bepalen golven, water en wind het ritme van mens en natuur. Het thalasso-eiland Norderney is een van de zeven Oost-Friese eilanden aan de Noordzeekust en maakt deel uit van de tot UNESCO-werelderfgoed bevorderde Waddenzee. Wie hier komt, voelt de polsslag van de getijden, wordt deel van het spel der elementen, voelt nederigheid, vrijheid, verbondenheid met het eiland – en vaak ook (weer) met zichzelf. De bereikbaarheid valt goed mee. Norderney is vanuit Brussel in een goede zes uur te bereiken: met de auto tot in Norddeich-Mole en vandaar met de veerboot!

Norderney, het Waddeneiland voor genieters
© Nicolas Chibac

Genieten… sinds 1797

Norderney is sinds 1797 een mondain kuuroord waar (bijna) alles om thalasso draait. En om duurzaamheid! 85% van het eiland is natuurreservaat. Geen toeval dus dat Norderney de enige plek in Duitsland is in de top 100 van Groene Bestemmingen. Het is de perfecte plek voor duurzame recreatie, ontspanning en plezier. En genieten staat centraal op Norderney! Je geniet er van de majestueuze natuur, je brengt de dag door op het strand of je jogt in de duinen. Wandelen, winkelen of gewoon dromen: ook dat kan allemaal op Norderney. Bovendien wekt de frisse zeelucht honger en dorst op. De culinaire wereld op het eiland is zeer verscheiden. Bekroonde sterrenkeukens, stijlvolle strandrestaurants en eetcafés, bars of simpelweg een broodje vis voor onderweg, iedereen vindt iets naar zijn keuze!

Uitkijkduinen

De zogenoemde thalassoplatforms zijn uitkijkduinen die een 360°-panoramisch uitzicht bieden op het eiland, de Waddenzee en de Noordzee. Yoga bij zonsopgang, een gezellige picknick of gewoon onthaasten? Hier ben je bijzonder dicht bij jezelf en bij de natuur. Het uitzicht vanaf deze platforms is onvergetelijk. Hoe adembenemend het uitzicht over de Waddenzee en haar voortdurende veranderingen ook is, het geeft slechts een vaag idee van alles wat er onder het oppervlak te ontdekken valt. Veel daarvan heeft een directe invloed op je gezondheid. De zeelucht heeft ook een direct effect op je organisme.

Norderney, het Waddeneiland voor genieters
© Janis Meyer

Thalasso

Of het nu gaat om huid- en luchtwegaandoeningen, burn-out of slaapstoornissen: hier ligt herstel binnen handbereik. Het thalasso-aanbod is uniek te noemen: waar kan je in Europa zo puur en geconcentreerd genieten van de gezondheid die de zee biedt? Thalasso is het geschenk van de zee aan de mens. In de buitenlucht voel je de helende krachten van de zee. In het Badehaus – dat zich hedendaags profileert als bade:haus norderney – wordt de kracht van het zeewater op verschillende verfijnde manieren gebruikt. Het thalasso- en wellnessaanbod op Norderney reikt van zeewater in al zijn facetten over sauna’s en stoombaden tot het thalassobad voor het hele gezin. Het bade:haus noemt zich niet zonder reden het nec-plus-ultra onder de badhuizen: 8000 vierkante meter ruimte, bekroond met het Spa Europe Quality Seal en met de European Health & Spa Award als ‘Best Public Bath’.

Norderney, het Waddeneiland voor genieters
© Nicolas Chibac

Stijlvolle omgeving

Wandelingen langs de zee of fietstochtjes door de duinen maken deel uit van het genezingsproces. De fauna in het water, op het land en in de lucht is fenomenaal. Adembenemende natuurlandschappen, een pittoresk vissershaventje en uitnodigende heerlijke bars en restaurants doen de rest. Er zijn ook enkele leuke musea! 15 km witte zandstranden nodigen je uit om te zonnebaden en lange wandelingen te maken. Ze garanderen uitgestrektheid, verlangen en vrijheid. Op vijf stranden kan je veilig zwemmen, elk strand heeft zijn eigen karakter.

Norderney, het Waddeneiland voor genieters
© Janis Meyer

Ontdek het thalasso-aanbod en de natuurpracht van Norderney in de Waddenzee hier.