Naast de piste in Tiroler Zugspitz Arena

© Tiroler Zugspitz Arena - C. Jorda

In de schaduw van de majestueuze Zugspitze ligt een juweeltje van een winterse vakantiebestemming: de Tiroler Zugspitz Arena. Een idyllische winter wacht op je, te midden van een adembenemend bergpanorama.

De Zugspitze is met zijn net geen 3.000 meter de hoogste top van Duitsland. Maar de mooiste kant van die berg ligt op Oostenrijks grondgebied. Het is een arena met dorpjes die naar mooie namen luisteren: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang am See en Namlos liggen allemaal aan de zuidelijke, Tiroolse kant van die machtige berg.

Vanuit die dorpjes kan je complexloos en onbekommerd van al het moois genieten dat de winterse wereld te bieden heeft. Weg van het gewoel van de skipistes kan je daardoor bijzonder intensief van de winter in Tirol profiteren.

Naast de piste in Tiroler Zugspitz Arena
© Tiroler Zugspitz Arena – C. Jorda

Het wordt trouwens al meteen moeilijk kiezen: meer dan 60 kilometer netjes onderhouden wandelwegen, makkelijk begaanbaar, ook na een stevige nacht sneeuwen. Winterwandelen is dé manier bij uitstek om die zuivere berglucht in je longen te pompen. Wil je het een tikkeltje intensiever, dan kan je je sneeuwraketten aantrekken en de bossen intrekken of langs wat verder afgelegen wandelpaden door het winterse landschap dwalen. Je kan een en ander trouwens ook doen onder de deskundige leiding van een wandelgids. Het is altijd weer fijn om naar de verhalen en kennis van die mensen te luisteren. Da’s dubbel genieten geblazen. Wandelen op sneeuwraketten: dat is de zachte kant van de berg beleven!

Naast de piste in Tiroler Zugspitz Arena
© Tiroler Zugspitz Arena – U. Weismeier

Wat je zeker en vast eens moet meemaken, is een tochtje op een slee: rodelen kan zowel overdag als ’s avonds. Verschillende avonden per week is zo’n rodelweg sfeervol belicht. Aan de start kom je al wandelend of per sklift. Als je daar honger van krijgt, dan hoef je niet te vrezen: het aanbod aan gezellige én lekker bergrestaurants en dito hutten is bijzonder uitgebreid. Die rodelavonden zijn dan het perfecte excuus om eerst gezellig te tafelen, en nadien naar beneden te glijden. Pret en gezelligheid gegarandeerd.

DE ESKIMO’S ACHTERNA!

Volg een workshop waarin je een iglo leert bouwen. Je leert er de traditionele bouwtechnieken van de eskimo’s en duikt quasi letterlijk hun leefwereld in. De hele winter door boekbaar bij de Alpinschule Lermoos.

Naast de piste in Tiroler Zugspitz Arena
© Tiroler Zugspitz Arena – B. Linder

Ontdek hier meer over de Tiroler Zugspitz Arena.