Naast de piste in Kleinwalsertal

© Dominik Berchtold - Kleinwalsertal Tourismus

Het Kleinwalsertal is een – letterlijk – goed verborgen pareltje voor wie van een lieflijke winter houdt. Puur plezier voor families en voor wie op gezonde beweging uit is.

Dat Kleinwalsertal: een tip voor fijnproevers! Het ligt een beetje verborgen en is door zijn geografische ligging alleen vanuit Duitsland te bereiken. Het is een zalig rustig dal dat op 1.100 meter hoogte ligt en omgeven wordt door heerlijke bergen tot zo’n 2.536 meter hoogte.

Naast de piste in Kleinwalsertal
© Dominik Berchtold – Kleinwalsertal Tourismus

Oké, het is natuurlijk een uitstekend skigebied, met pistes voor alle skiniveaus. Maar wij onthouden toch vooral de vele alternatieve opties voor wie eens niét op de latten wil staan. Rodelen bijvoorbeeld: in het Kleinwalsertal vind je rodelpistes op verschillende niveaus en hoogtes. Da’s dus spek naar de bek van zowel kinderen als meer sportieve volwassenen. Of wandelen en langlaufen: door zijn zachte glooiingen en fraaie natuur nodigt het Kleinwalsertal je echt wel uit om te gaan wandelen of langlaufen.

Naast de piste in Kleinwalsertal
© Dominik Berchtold – Kleinwalsertal Tourismus

Echt leuk is wandelen met sneeuwschoenen. Met raketten onder je wandelschoenen én onder de begeleiding van een spraakzame en bekwame gids trek je de wijde natuur in. Een mooi traject loopt over de zacht hellende sneeuwvelden van het Gottesacker Plateau. Of trek op sneeuwschoenen door de ‘GenussRegion’ en maak fijne praatjes met boeren en producenten van heerlijke streekproducten. Je zal snel merken waarom dit een ‘GenussRegion’ heet! En vergeet vooral niet van al dat lekkers te proeven ondertussen!

En dan is er nog dat unieke staaltje ijscultuur dat je beslist gezien moet hebben: ’s winters verandert de imposante Breitachklamm (een soort van smalle, open grot) in een sprookjesachtig winters landschap. Laveer tussen sneeuw, ijs, verstild geweld van een fantastische grootsheid.

Onze tip:

GENIETEN OP SNEEUWSCHOENEN

Naast de piste in Kleinwalsertal
© Dominik Berchtold – Kleinwalsertal Tourismus

Geniet met volle smaak en teugen van een betoverende wandeling op sneeuwschoenen in de unieke ‘GenussRegion Wild und Rind’ in het Kleinwalsertal. Proeven van lokale specialiteiten hoort er natuurlijk bij!

Van 20/12/2018 tot 4/4/2019

29 euro per persoon

Ontdek hier alle activiteiten in het Kleinwalsertal.