Montafon naast de piste

© Montafon Tourismus GmbH Schruns / Stefan Kothner

In het westen van Oostenrijk, in Vorarlberg, ligt Montafon. Naast de piste is Montafon in veel opzichten een unieke wintervakantiebestemming. Genieten is er aan de orde van de dag.

Dat een wintervakantie veel meer inhoudt dan alleen skiën, dat hebben ze in Montafon al langer begrepen. Het is een 39 kilometer lang en superfijn valleitje waar het heerlijk sneeuwschoenwandelen is. Terecht wint dat sneeuwschoenwandelen de laatste jaren enorm aan populariteit: in Montafon is het aanbod quasi eindeloos. En wie niet van sneeuwraketten onder zijn schoenen houdt, die kan een winterwandeling met een lama maken: ook dat is een unieke ervaring!

De sfeer van een sneeuwschoenwandeling in Montafon valt eigenlijk nauwelijks te beschrijven. Traagzaam loop je – de benen lichtjes geopend om niet over de sneeuwraketten onder je schoenen te struikelen – door berg en dal. Telkens kom je langs heerlijke, kleine gezellige bergdorpjes, en word je omringd door de bergketens Rätikon, Silvretta en Verwall. Ook al sta je niet op ski’s, toch kan je – net als de skiërs – heerlijk lunchen of dineren in een van de vele, steengoede bergrestaurants en hutten. Proef beslist de lokale en typisch Oostenrijkse specialiteiten.

Montafon naast de piste
© Montafon Tourismus GmbH Schruns / Andreas Haller

En ja, we meldden het al: een wandeling met een lama is een absoluut unieke gebeurtenis. Het is een plezier om met die lieve dieren door de sneeuw te lopen: fun voor jong én oud! Lamahoeder Horst vertelt ondertussen de boeiendste verhalen over zijn dieren en over de geschiedenis van zijn zo geliefde dal.

Montafon naast de piste
© Silvretta Montafon / Andi Frank

O ja, natuurlijk kan je in Montafon ook lekker skiën! Zo is de HochjochTotale de langste afdaling van Vorarlberg. En skigidsen begeleiden je tijdens fantastische skisafari’s!

Arrangement

LAMATREKKING IN BARTHOLOMÄBERG

Maak een zalige wandeling met een lama, onder begeleiding van lamahoeder en geboren verteller Horst.

Van 18/12/2018 tot 16/4/2019

15 euro per persoon. 10 euro per kind

Ontdek hier alle activiteiten van Montafon.