Mobile gaming: the next level

De razendsnelle technologische ontwikkelingen brengen ook in de gaming-industrie spectaculaire veranderingen op gang. Wat zijn de nieuwste trends? Een overzicht.

Computerspellen worden steeds vaker met de smartphone gespeeld. Samsung betrok daarom gepassioneerde gamers bij de ontwikkeling van hun Galaxy S7 en S7 edge. Het multidisciplinaire team werkte nieuwe apps en diensten uit op maat van mobiele gamers. Niet alleen zijn deze smartphones sneller en grafisch veel krachtiger, de Game Launcher zorgt ervoor dat spelen nog leuker en handiger is. Denk maar aan de”do not disturb” functie die ervoor zorgt dat onder meer inkomende oproepen en berichtjes geblokkeerd worden zodat je ongestoord kan gamen. Omdat mensen ondertussen meer computerspellen live streamen dan sportwedstrijden, zijn de slimme gsm’s ook uitgerust met een livestream functie. Eigenaren van een Galaxy S7 of S7 edge hebben daarnaast toegang tot de Galaxy Game Pack boordevol actie!

Nog levensechter dankzij VR

De introductie van Virtual Reality in de gaming wereld zorgt voor een spannende vernieuwing. Je wordt haast de wereld van jouw favoriete game ingesleurd doordat ze grafisch indrukwekkend zijn en revolutionair op het vlak van besturing en beleving. Je kan je haast niet meer inbeelden dat spellen niet altijd zo realistisch waren. Een beetje gamer beleeft dus zijn spel op een moderne manier: met VR-bril. Ruimteschepen en monsters waren nog nooit zo tastbaar.

Retro revival

Gaming is niet langer de exclusieve bezigheid van jongeren. Doorheen de verschillende generaties is gaming populair en dat heeft zo zijn gevolgen voor de ontwikkeling van de spelletjes zelf. Spelontwikkelaars zijn in een nostalgische bui en geven oude games (denk Snake!) een moderne make-over.

Mobile gaming: the next level

Geavanceerde schermen

Professionele gamers zijn voortdurend op zoek naar game-vriendelijke schermen met perfecte beeldkwaliteit. Seog-gi Kim, senior Vice President, Visual Display Business bij Samsung: “Onze quantum dot technologie leent zich daar uitstekend toe. Door de ongeëvenaarde beeldkwaliteit en de gebogen vorm zijn ze uiterst geschikt om te gamen. We ontwikkelden drie schermen: 24″, 27″ en 34″ en rustten die uit met onder meer een gaming interface met intuïtieve instellingen en een reeks van ‘hotkeys’ waarmee je instellingen makkelijk aanpast.” Die schermen waren echte blikvangers op de IFA in Berlijn, de grootste beurs ter wereld voor consumentenelectronica, en zijn begin volgend jaar te koop.

Streamen naar de smart tv

Vergeet vervelende draden, discs en lange downloadtijden. Dankzij GameFly, de Netflix voor computerspellen, stream je je favoriete games naar je smart tv. Wanneer gamers bijvoorbeeld hun tegenstander knock-out slaan, moeten ze dat meteen op het scherm kunnen zien. Daarom reduceerde GameFly de reactietijd tot 1/10e van een seconde. Kwestie van klappen te kunnen uitdelen in plaats van ze te incasseren.

Mobile gaming: the next level

Gamen waar je ook bent

En wat als je huisgenoten de tv opvorderen? Of als je lievelingsgames wil spelen wachtend op de luchthaven? Simpel: dan stream je spellen van je Xbox One naar je tablet! Dat kan dankzij de samenwerking tussen Windows 10 en Xbox One. Handig is de Galaxy TabPro S met Windows 10 app van Samsung die je overal mee naartoe kan nemen. Deze tablet heeft de functies van een laptop maar is een stuk compacter. Controller in de hand, TabPro S voor je neus en gamen maar, waar je ook bent!

Wil je meer weten? Ontdek inspirerende verhalen over technologie en innovatie op www.samsung.com/be/discover/